Εφημερίδα του Σικάγο φέρετε να απέλυσε όλους όσους εργαζόταν στο φωτογραφικό της τμήμα


Εφημερίδα του Σικάγο φέρετε να απέλυσε όλους όσους εργαζόταν στο φωτογραφικό της τμήμα

Σύμφωνα με φήμες η εφημερίδα Sun-Times του Σικάγο απέλυσε όλους τους εργαζόμενους στο φωτογραφικό της τμήμα, με σκοπό να χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα υλικό από ανεξάρτητους φωτορεπόρτερ και πρακτορεία.  Τα περίπου 20 με 30 άτομα που εργαζόταν στο φωτογραφικό τμήμα της εφημερίδας ειδοποιήθηκαν για την εξέλιξη αυτή σήμερα το πρωί, αν και όπως αναφέρουν άλλες πηγές, είναι πιθανό η εφημερίδα να διατήρησε στη θέση τους, δύο φωτογράφους και ένα photo editor.  Οι απολυμένοι φωτορεπόρτερ αναμένεται να αντιδράσουν μέσω της ένωσης Chicago Newspaper Guild, στην οποία ανήκουν.

Εκτός αυτού με ανακοίνωση που εξέδωσε η Sun-Times αναφέρει ότι προσανατολίζεται στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας της με περισσότερα video, αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις των καιρών και τις αλλαγές που συντελούνται στον χώρο της ενημέρωσης.

Το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο δύσκολο (ειδικά στην χώρα μας), με αρκετούς φωτογράφους που ασχολούνται με το φωτορεπορτάζ να μην πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους και να αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον.  Λόγω της μεγάλης κρίσης που έχει συρρικνώσει τον τομέα της ενημέρωσης (κυρίως της έντυπης) το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον όλο και λιγότεροι φωτογράφοι θα επιλέγουν να πορευτούν σε ένα δρόμο που χωράει όλο και λιγότερους.  Παράλληλα παρατηρείται η στροφή των Μ.Μ.Ε. στη χρήση video αντί φωτογραφιών και εδώ και αρκετό καιρό ακόμα και μεγάλα πρακτορεία όπως το AP, ζητούν από το προσωπικό τους και υλικό σε video.

Τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα ίσως για τον πιο σημαντικό τομέα της φωτογραφίας.

via imaging-resource

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!