Εκπρόσωπος της Viltrox αναφέρει ότι η Canon είπε στην εταιρεία να σταματήσει να πουλάει όλους τους φακούς για Canon RF!


Εκπρόσωπος της Viltrox αναφέρει ότι η Canon είπε στην εταιρεία να σταματήσει να πουλάει όλους τους φακούς για Canon RF!

Σύμφωνα με τη Viltrox, η Canon απαίτησε από την εταιρία να σταματήσει να πουλάει όλους τους φακούς της για σύστημα Canon RF.

Η Canon πρέπει να είπε στη Viltrox να σταματήσει να πουλά τους Viltrox φακούς για Canon RF, αλλιώς θα αντιμετωπίσει κάποιου είδους νομική συνέπεια. Όπως αποδεικνύεται, είναι ακριβώς αυτό που συνέβη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Viltrox. Δείτε ένα απόσπασμα συζήτησης μεταξύ ενός πελάτη και ενός εκπροσώπου της Viltrox (από τον χρήστη EJ Fudd):

Ο συγκεκριμένος πελάτης επικοινώνησε με την εταιρεία και ρώτησε σχετικά με την αναβάθμιση του firmware για φακούς RF. Ο εκπρόσωπος της Viltrox του απάντησε ευθέως πως οποιαδήποτε πληροφορία έχει να κάνει με εκδόσεις φακών Canon RF, δε θα είναι πλέον διαθέσιμη στον ιστότοπο της εταιρίας. Στη συνέχεια ο πελάτης τον ρωτά απογοητευμένος αν θα αλλάξει αυτό στο μέλλον, και ο εκπρόσωπος της Viltrox αναφέρει:

Δεν είμαι σίγουρος, δεν είμαστε η πρώτη εταιρεία που σταματά. Εάν η Canon ανοίξει ξανά το θέμα των δικαιωμάτων σχετικά με τους φακούς της στο μέλλον, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τις εκδόσεις φακών για Canon RF της Samyang, όταν εξαφανίστηκαν ξαφνικά πέρυσι. Εκείνη την εποχή υπήρχαν επίσης συνομιλίες πελατών με εκπροσώπους της Samyang και οι απαντήσεις ήταν ότι η Samyang σταμάτησε να παράγει αυτούς τους φακούς.

Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί η Canon εξέδωσε τέτοια προειδοποίηση προς την Viltrox, μετά την υπόθεση της Samyang, η οποία είχε λάβει παρόμοια ειδοποίηση από την Canon μετά την ανακοίνωση των φακών 14mm F2.8 και 85mm F1.4 AF για Canon RF. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει με τους κατασκευαστές που κατασκευάζουν εκδόσεις φακών για Canon RF με αυτόματη εστίαση. Για παράδειγμα, η Laowa, που παράγει χειροκίνητης εστίασης φακούς και έχει εκδόσεις για Canon RF, συνεχίζει να τους πουλάει κανονικά, και δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάποια οδηγία από την Canon. Αυτό ενδεχομένως να υποδηλώνει κάποιου είδους περιορισμό, είτε με τον κώδικα που απαιτείται για την τροφοδοσία της λειτουργίας αυτόματης εστίασης στους φακούς, είτε με πρόβλημα που σχετίζεται με τη συμβατότητα των ηλεκτρικών επαφών των φακών στο σημείο που κουμπώνουν στο σώμα της κάμερας. Ωστόσο, για παράδειγμα ο φακός Viltrox 85mm F1.8 AF για Canon RF, χρησιμοποιεί τη συστοιχία 12 ηλεκτρικών επαφών, που είναι η ίδια που χρησιμοποιείται από τους φακούς της Canon:

Η Canon ίσως δε θέλει να χορηγεί άδεια χρήσης της τεχνολογίας πρωτοκόλλου αυτόματης εστίασης της σε άλλους κατασκευαστές. Αν αυτό παγιωθεί, τότε οποιοιδήποτε φακοί άλλων κατασκευαστών με υποστήριξη αυτόματης εστίασης για Canon RF, δε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ποια είναι η γνώμη σας; Πώς βλέπετε εσείς αυτή την κίνηση από την Canon;

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Dpreview
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Νομίζω ότι η πρώτη που θα πάθει ζημιά, είναι η ίδια η Canon.

    Αν εδραιώθηκε τα προηγούμενα χρόνια στον χώρο της φωτογραφίας, είναι για την ποικιλία φακών που μπορούσες να βρεις για Canon, τόσο της ίδιας, όσο άλλων εταιριών.

    Ίσως γι’ αυτό δεν βλέπουμε κάτι από Sigma, Tamron.

    Τουλάχιστον ας βγάλουν οι ίδιοι φακούς RF!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!