Νέος φακός Voigtlander SUPER WIDE-HELIAR 15mm f/4.5 Aspherical, από την Cosina!


Νέος φακός Voigtlander SUPER WIDE-HELIAR 15mm f/4.5 Aspherical, από την Cosina!

Η Cosina ανακοίνωσε τον νέο φακό Voigtlander SUPER WIDE-HELIAR 15mm f/4.5 Aspherical, για συστήματα Nikon-Z.

Όπως και με την περίπτωση του Voigtlander Nokton 50mm f/1 που ανακοίνωσε η Cosina, έτσι και ο νέος χειροκίνητος φακός Voigtlander SUPER WIDE-HELIAR 15mm f/4.5 Aspherical, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Nikon. Διαθέτει ηλεκτρονικές επαφές που του επιτρέπουν να επικοινωνεί με το σώμα της κάμερας. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τη μεταφορά πληροφοριών EXIF, έχει πλήρη συμβατότητα με φωτογραφικές μηχανές Nikon που διαθέτουν σταθεροποίηση εικόνας στο σώμα. Ζυγίζει μόλις 290 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 67.6×67mm. Προσφέρει γωνία θέασης 110 μοιρών.

Ο φακός είναι μεταλλικής κατασκευής και αποτελείται από έντεκα στοιχεία σε εννέα ομάδες, συμπεριλαμβανομένου ενός ασφαιρικού στοιχείου. Διαθέτει διάφραγμα 10 λεπίδων με εύρος f/4.5-f/22. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι μόλις 12.6 εκατοστά, κάτι που τον καθιστά ικανό και για macro φωτογραφία. Στο μπροστινό του μέρος δέχεται φίλτρα 58mm. Παρακάτω είναι μερικά δείγματα εικόνων που έχουν τραβηχτεί με τον νέο φακό Voigtlander SUPER WIDE-HELIAR 15mm f/4.5, από τον φωτογράφο Yuya Tatematsu:

Ο νέος φακός Voigtlander SUPER WIDE-HELIAR 15mm f/4.5 Aspherical, αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στον Φεβρουάριο. Δυστυχώς, δεν έχουμε πληροφορίες για την τιμή του ακόμη, καθότι δεν αναφέρεται στον ιστότοπο της Cosina.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!