Panasonic Lumix G9 II: H πρώτη κάμερα στο MFT της εταιρείας με Phase-detect AF!


Panasonic Lumix G9 II: H πρώτη κάμερα στο MFT της εταιρείας με Phase-detect AF!

Επιτέλους η Panasonic αποφάσισε να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της εποχής και η νέα Panasonic Lumix G9 II είναι μία Micro Four Thirds με Phase-detect AF!

Στην καρδιά της νέας ναυαρχίδας G9 II (η οποία έρχεται 6 αιώνες, εεεε χρόνια, μετά το προηγούμενο μοντέλο) βρίσκεται ένας ολοκαίνουργιος αισθητήρας εικόνας Live MOS 25,2 megapixel που υπόσχεται απόκριση υψηλής ταχύτητας και εικόνες υψηλής ποιότητας. 

Το ISO της κάμερας στις φωτογραφίας κυμαίνεται από 100 έως 25.600, αν και μπορεί να επεκταθεί σε ISO 50, ενώ για βίντεο, το εύρος ISO είναι 100-12.800.

Η γρήγορη ανάγνωση του αισθητήρα και η αυξημένη ισχύς του επεξεργαστή επιτρέπουν τη λήψη με συνεχή αυτόματη εστίαση έως και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αυτό απαιτεί από τον χρήστη να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό κλείστρο της κάμερας, ενώ με σταθερή εστίαση η κάμερα μπορεί να φωτογραφίζει ακόμα πιο γρήγορα, φτάνοντας τα 75 fps. Όταν χρησιμοποιείτε το μηχανικό κλείστρο ή G9 II πιάνει τα 14 καρέ ανά δευτερόλεπτο με AF-S και 10 fps όταν χρησιμοποιείτε AF-C. Η κάμερα διαθέτει επίσης εγγραφή pre-burst, η οποία λειτουργεί για 1,5 δευτερόλεπτο πριν πατηθεί πλήρως το κλείστρο. Η G9 II μπορεί να καταγράψει περίπου 200 εικόνες, συμπεριλαμβανομένων RAW+JPEG, κατά τη λήψη στα 60 ή 75 fps. Το βάθος του buffer κυμαίνεται από 160 έως 200 καρέ κατά τη χρήση του μηχανικού κλείστρου ανάλογα με τον τύπο του αρχείου.

Το υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης της G9 II περιλαμβάνει τεχνολογία αναγνώρισης θέματος που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη και αναγνωρίζει πλέον αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και φυσικά μάτια ζώων και ανθρώπων.  Η κάμερα προσφέρει 315 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης οργανωμένα σε ένα πλέγμα 21 x 15 και 779 σημεία AF ανίχνευσης φάσης σε διάταξη 41 x 19. Η περιοχή αυτόματης εστίασης καλύπτει σχεδόν όλη την περιοχή της εικόνας.

Η G9 II καταγράφει βίντεο 4:2:0 10-bit 5,8K χρησιμοποιώντας όλο τον αισθητήρα 4:3 και βίντεο 5,7K σε αναλογία διαστάσεων 17:9. Τραβάει επίσης βίντεο 4:2:0 10-bit C4K/4K έως και 120p αλλά και βίντεο Apple ProRes, ενώ υποστηρίζει εγγραφή και αναπαραγωγή με χρήση εξωτερικού SSD μέσω USB, έχει υποστήριξη LUT σε πραγματικό χρόνο και διαθέτει τεχνολογία Active IS για εγγραφή βίντεο στο χέρι με διόρθωση παραμόρφωσης προοπτικής.

Φυσικά, η κάμερα διαθέτει σταθεροποίηση εικόνας στο σώμα που παρέχει έως και οκτώ stops διόρθωσης, διαθέτοντας και λειτουργίες για καταγραφή εικόνων υψηλής ανάλυσης στα 100 megapixel και Live View Composite με λήψη στο χέρι.

Στη νέα κάμερα βρίσκουμε και τη νέα λειτουργία Leica Monochrome η οποία σύμφωνα με την Panasonic προσφέρει μονόχρωμες εικόνες υψηλής αντίθεσης.

H Panasonic G9 II διαθέτει ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED 3,68 εκατομμυρίων κουκκίδων με μεγέθυνση περίπου 0,8x (ισοδύναμο σε 35 mm) και ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz και οθόνη αφής, ελεύθερης γωνίας, τύπου 3,0 ιντσών, με ανάλυση 1,84 εκατομμύρια κουκκίδες.

Η νέα mirrorless είναι εξοπλισμένη με θύρα HDMI πλήρους μεγέθους (Τύπος Α), USB-C (συμβατό με παροχή ρεύματος USB) και διπλές υποδοχές κάρτας SD UHS-II, ενώ έχει ενσωματωμένο Wi-Fi 5 GHz και Bluetooth 5.0. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, τη σκόνη και το νερό και δέχεται battery grip.

Η Panasonic Lumix G9 II θα είναι διαθέσιμη σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα λιανικής από τις αρχές Νοεμβρίου στην τιμή των 1.900 δολαρίων.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Panasonic
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!