Apple: Ήρθαν τα νέα MacBook Pro και iMac με νέους επεξεργαστές M3!


Apple: Ήρθαν τα νέα MacBook Pro και iMac με νέους επεξεργαστές M3!

Η Apple λανσάρει τα νέα μοντέλα MacBook Pro και iMac με επεξεργαστές M3 επόμενης γενιάς.

Τα νέα MacBook Pro έχουν ίδιο σχεδιασμό και εμφάνιση με τα προηγούμενα μοντέλα και έρχονται με 14 ή 16 ίντσες όσο αφορά το μέγεθος της οθόνης. Πολλά χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια, ωστόσο, είναι εξοπλισμένα με τους επεξεργαστές M3 επόμενης γενιάς με επιλογές M3, M3 Pro και Μ3 Max. Επίσης, η εταιρία αποκάλυψε και μια νέα επιλογή φινιρίσματος που ονομάζει Space Black (για τα M3 Pro και Μ3 Max Macobok Pro). Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα χρωματική επιλογή βοηθάει στην καλύτερη απόκρυψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων σε σχέση με το κλασικό ασημί χρώμα.Τα νέα μοντέλα διαθέτουν οθόνη Liquid Retina XDR και υπόσχονται 20% καλύτερη φωτεινότητα (600 nits) ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον δεν υπάρχει η Touch Bar.

Χάρη στους νέους M3 επεξεργαστές έχουν αξιοσημείωτες αυξήσεις στην ταχύτητα. Η Apple ισχυρίζεται ότι ένα MacBook Pro 14 ιντσών M3 είναι κατά 60% ταχύτερο από ένα μοντέλο 13 ιντσών M1. (Γιατί δεν κάνει συγκρίσεις με το προηγούμενο M2 μοντέλο;). Στο μοντέλο με τον M3 Pro επεξεργαστή, η αύξηση απόδοσης ανεβαίνει 40% σε σχέση με ένα ισοδύναμο MacBook Pro M1 Pro. Όσο αφορά τα MacBook Pro με επεξεργαστή M3 Max 14 και 16 ιντσών υποστηρίζουν έως και 128GB ενιαία μνήμη. Σε σύγκριση με τα MacBook Pro με επεξεργαστές Intel, η Apple υπόσχεται 11 φορές ταχύτερη απόδοση για τα μοντέλα με επεξεργαστές M3 Max.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα νέα μοντέλα υποστηρίζουν hardware acceleration (ray tracing και mesh shading). Αυτό αποτελεί σημαντική βελτίωση για τους gamers και όσους ασχολούνται με animation, 3D modelling, rendering, επεξεργασία απαιτητικών βίντεο κλπ. Όσο για την αυτονομία, η Apple αναφέρει ότι φτάνει τις 22 ώρες, που είναι από τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία των επαγγελματικών laptop. Να πούμε επίσης ότι τα νέα MacBook Pro διαθέτουν 3 θύρες Thunderbolt 14, μια θύρα HDMI, συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης SD και υποδοχή MagSafe για φόρτιση.

Εκτός από τα νέα MacBook Pro, η Apple ανακοίνωσε και τα νέα iMac 24 ιντσών με επεξεργαστές M3. Η σχεδίαση και εδώ παραμένει αμετάβλητη και πολλά χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια. Το μεγάλο χαρτί και εδώ είναι οι νέοι M3 επεξεργαστές. Η Apple ισχυρίζεται έως και 2 φορές ταχύτερη απόδοση σε σχέση με την έκδοση με M1. Σε σχέση με τα πιο δημοφιλή μοντέλα iMac 27 ιντσών που βασίζονται σε Intel επεξεργαστές (3,3 GHz Intel Core i5) η εταιρία υπόσχεται έως και 2,5 φορές καλύτερη απόδοση. Τα M3 iMac έχουν επίσης περισσότερη μνήμη και χώρο. Η έκδοση M3 με GPU 8 πυρήνων έρχεται με επιλογές 8GB, 16GB και 24GB RAM και επιλογές με ενσωματωμένο SSD 256GB, 512GB και 1TB. Το μοντέλο με GPU 10 πυρήνων διαθέτει επιπλέον και επιλογή με SSD 2TB.

Να προσθέσουμε ότι ο ανανεωμένος iMac 24 ιντσών διαθέτει Wi-Fi 6E για μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης και Bluetooth 5.3. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για Gigabit Ethernet στα μοντέλα GPU 10 πυρήνων. Η οθόνη είναι τύπου Retina 4,5K με ανάλυση 4.480×2.250 pixels και μέγιστη φωτεινότητα 500 nits, ενώ στο θέμα ήχου διαθέτει έξι ηχεία και υποστηρίζει Spatial Audio και Dolby Atmos. Διαθέτει επίσης μπροστινή κάμερα (Facetime) με ανάλυση1080p.

Τα νέα MacBook Pro με M3 είναι διαθέσιμα (pre-order) στις εξής τιμές: Το MacBook Pro 14 ιντσών με M3 ξεκινά από 1.599 δολάρια, το MacBook Pro 14 ιντσών με M3 Pro ξεκινά από 1.999 δολάρια, ενώ το μοντέλο με οθόνη 16 ιντσών ξεκινά από 2.499 δολάρια. Όσο για το νέο iMac 24 ιντσών με M3 είναι διαθέσιμο με τιμές που ξεκινούν από 1.299 δολάρια για το μοντέλο με GPU 8 πυρήνων, ενώ το μοντέλο με GPU 10 πυρήνων ξεκινά από 1.499 δολάρια. Οι αποστολές αναμένεται να ξεκινήσουν στις 7 Νοεμβρίου. Δείτε περισσότερα για τα νέα MacBook Pro και iMac εδώ και εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Dpreview
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!