Δήμος απαιτεί αμοιβή από φωτογράφους για λήψεις σε δημόσια γη


Δήμος απαιτεί αμοιβή από φωτογράφους για λήψεις σε δημόσια γη

Μια φωτογράφος δηλώνει ότι είναι πιθανό να αποφύγει μια συγκεκριμένη περιοχή μετά από απαίτηση των τοπικών αρχών για την είσπραξη ενός τέλους 90 δολαρίων για φωτογράφιση.

Η Stacy Kenopic ανέφερε στο PetaPixel ότι η απαίτηση για άδεια φωτογράφισης από τον Δήμο McNab/Braeside στο Οντάριο θα αποθαρρύνει τους φωτογράφους, καθώς ο τελικός πελάτης θα πρέπει να πληρώσει το τέλος εάν επιθυμεί μια φωτογράφιση σε δημόσια γη.

“Έχω ακούσει γι’ αυτό σε ορισμένες περιοχές του Τορόντο αλλά ποτέ δεν μου συνέβη,” εξηγεί η Kenopic. “Δεν πιστεύω ότι είναι δίκαιο”.

Η Kenopic λέει ότι ο Αντιδήμαρχος Lori Hoddinott αντιπαραθέτει το παράδειγμα ενός μουσείου, το οποίο χρεώνει για τη φωτογράφιση, ωστόσο, η φωτογράφος λέει ότι πρόκειται για ένα χώρο που μπορεί να ενοικιαστεί ολόκληρος για ένα γάμο και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό. Η Kenopic επισημαίνει ότι ένα τέλος για φωτογράφιση σε δημόσιο πάρκο δεν είναι το ίδιο επειδή το κοινό εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή.

Η διαφωνία ξεκίνησε μετά από email της Kenopic με το οποίο ήθελε να ρωτήσει πότε το Burnstown Beach ανοίγει για τη σεζόν γιατί θέλει να κάνει μια φωτογράφιση εκεί. Στις 25 Μαρτίου, η Kenopic έλαβε απάντηση ότι απαιτείται ένα τέλος φωτογράφισης, κόστους 90 δολαρίων, για μια “επαγγελματική φωτογράφιση στη συγκεκριμένη περιοχή”.

Η αντιδήμαρχος Hoddinott δήλωσε στο Inside Ottawa Valley ότι οι τοπικές αρχές πρόσφατα επέκτειναν την άδεια φωτογράφισης σε όλα τα πάρκα του Δήμου McNab/Braeside.

“Η άδεια είναι η συνήθης πρακτική στον κλάδο της φωτογραφίας,” λέει η Hoddinott.

“Ισχύει μόνο για εμπορικές φωτογραφίσεις, ένα παράδειγμα θα ήταν φωτογραφίσεις που περιλαμβάνουν εξοπλισμό όπως μεγάλα φώτα, μια συνεδρία ολόκληρης της ημέρας όπου πολλοί πελάτες φωτογραφίζονται κάθε μισή ώρα, ή μία γαμήλια φωτογράφιση.

Αλλά η Kenopic, η οποία είναι φωτογράφος για 12 χρόνια, λέει ότι δεν γνωρίζει κανένα άλλο σημείο στην Οττάβα που να χρεώνει τέλη εκτός από ένα συγκεκριμένο ιστορικό μέρος. Επισημαίνει ότι αν ήταν ιδιωτική γη, τότε αυτό θα ήταν διαφορετικό, αλλά η χρέωση για φωτογραφίες σε δημόσιο χώρο είναι περιττή.

“Αυτός ο κλάδος δεν έχει ανακάμψει από την πανδημία,” λέει η Kenopic στο Inside Ottawa Valley. “Δεν θα μας επηρεάσει, θα επηρεάσει τον πελάτη, και νομίζω ότι είναι απλώς μια επίθεση σε ένα επάγγελμα που ακόμα περνάει κρίση.”

Το PetaPixel επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο Hoddinott, η οποία λέει ότι το γραφείο της πρόσφερε να ακυρώσει το τέλος της Kenopic και επιμένει ότι η άδεια αφορά “μεγαλύτερα project, όχι φωτογράφους που τραβούν μερικές φωτογραφίες.”

“Η άδεια ισχύει εδώ και χρόνια. Βασικά, αν είσαι μια επιχείρηση και θέλεις να στήσεις εξοπλισμό σε ένα πάρκο για να φωτογραφίσεις για την επιχειρηματική σου δραστηριότητα, πρέπει να επικοινωνήσεις πρώτα με τον δήμο και να λάβεις άδεια. Η μεγαλύτερη ανησυχία για τον Δήμο είναι να έχουν όσοι συμμετέχουν ασφάλεια,” λέει η Hoddinott.

“Ισχύει μόνο για τις μεγαλύτερες εμπορικές οντότητες, ανθρώπους που στήνουν βαρύ εξοπλισμό π.χ. φλας – αυτό εξασφαλίζει τουλάχιστον ότι γίνεται επαφή με τον δήμο πριν από τη μέρα, ανατίθεται ο κατάλληλος χώρος αν είναι απαραίτητο, κλπ…”

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!