Η Canon EOS R5 II διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας υβριδικής κάμερας, φωτογραφίας-βίντεο!


Η Canon EOS R5 II διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας υβριδικής κάμερας, φωτογραφίας-βίντεο!

Ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη Canon EOS R5 II, μία κάμερα για φωτογραφία και βίντεο που έρχεται να ενθουσιάσει τους χρήστες του συστήματος Canon EOS R!

Η Canon μας εξέπληξε όλους με την αποκάλυψη της EOS R5 Mark II, διαδόχου της πολυαγαπημένης R5, φέρνοντας νέες και βελτιωμένες δυνατότητες που θα ενθουσιάσουν τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες φωτογράφους.

Η Canon R5 Mark II είναι εξοπλισμένη με έναν νέο αισθητήρα εικόνας 45 megapixel πλήρους κάδρου, Back Side Illuminated και stacked, CMOS, Dual Pixel που αναπτύχθηκε από την Canon. Ο αισθητήρας αυτός, σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή DIGIC X και τον συν-επεξεργαστή DIGIC Accelerator, προσφέρει εντυπωσιακές ταχύτητες ανάγνωσης, μειώνοντας το rolling shutter και αυξάνοντας την ταχύτητα της κάμερας.

Μία από τις πιο καινοτόμες λειτουργίες της νέας κάμερας είναι η χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για αναβάθμιση εικόνας και μείωση θορύβου, επιτρέποντας την αύξηση των αρχείων 45MP έως και 179 megapixel με upscale μέσα στην κάμερα, αν και αυτό ισχύει μόνο για αρχεία JPEG.

Η Canon R5 Mark II διαθέτει βελτιωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης που είναι ταχύτερο και ακριβέστερο (με λειτουργία Eye Control AF για την λήψη φωτογραφιών, η οποία της επιτρέπει να κατανοεί ακριβώς πού θέλει να εστιάσει ο χρήστης παρακολουθώντας το μάτι του), ενώ επιτρέπει λήψη έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση με το ηλεκτρονικό κλείστρο. Ακόμα έχει τεχνολογία Pre-Continuous με την οποία καταγράφει 15 καρέ, σε μορφή HEIF/JPEG ή RAW, με το κουμπί ληψης μισοπατημένο και πριν ο χρήστης πατήσει το κουμπί λήψης!

Επιπλέον, η Canon EOS R5 Mark II διαθέτει ένα βελτιστοποιημένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας πέντε αξόνων το οποίο πετυχαίνει την καλύτερη απόδοση όλων των εποχών, προσφέροντας οπτική σταθεροποίηση έως και 8,5 stop.

Η κάμερα είναι εξοπλισμένη με ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο 5.76 εκατομμυρίων κουκκίδων με 100% κάλυψη και μεγέθυνση 0.76x, παρόμοιο με αυτό της R3, επιτρέποντας στους φωτογράφους να ελέγχουν την περιοχή αυτόματης εστίασης με το μάτι τους. Η οθόνη LCD 3.2 ιντσών με κλίση και περιστροφή επιτρέπει εύκολη χρήση κατά τη λήψη βίντεο και αυτοπορτρέτων.

Στο βίντεο, η Canon R5 Mark II υποστηρίζει λήψη DCI 8K/30p, RAW και HDR εγγραφή, 4K/60p με όλο τον αισθητήρα και με υποστήριξη για ProRes, Canon Log2/Log3, HDR Raw. Διαθέτει πλήρους μεγέθους θύρα HDMI, θύρες μικροφώνου και ακουστικών, και προαιρετική κάθετη λαβή με ενσωματωμένο ανεμιστήρα ψύξης για παρατεταμένες εγγραφές. Η κάμερα χρησιμοποιεί την μπαταρία LP-E6P της Canon για βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και έχει μια υποδοχή κάρτας CFexpress Type B και μια υποδοχή SD UHS-II (λήψη 8Κ μόνο στη CFexpress).

Η Canon EOS R5 Mark II θα είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο, με τιμή κοντά για το σώμα κοντά στα 5.000 ευρώ. Επιπλέον, η Canon προσφέρει τρεις προαιρετικές λαβές: την BG-R20 ($560), την BG-R20EP ($750) με θύρα Ethernet, και την CF-R20EP ($600) με ανεμιστήρα ψύξης και θύρα Ethernet.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Canon παρουσιάζει την κορυφαία mirrorless μηχανή EOS R1 και την προηγμένη EOS R5 Mark II, θέτοντας νέα πρότυπα επιδόσεων και δημιουργικότητας

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2024 – Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία των πολυαναμενόμενων κορυφαίων μηχανών της στο Σύστημα EOS R –τις EOS R1 και EOS R5 Mark II– που έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αναβάθμιση της επαγγελματικής φωτογραφίας και βιντεοσκόπησης σε νέα επίπεδα. Με ασύγκριτα υψηλές επιδόσεις, και τα δύο προϊόντα προσφέρουν τις πιο βελτιστοποιημένες διαδικασίες ροής εργασίας και την πιο διαισθητική εμπειρία χρήστη, με βοηθητικές τεχνολογίες που υποστηρίζονται από μια νέα πλατφόρμα απεικόνισης Επιταχυνόμενης λήψης και σύστημα Βαθιάς μάθησης.

Η EOS R1 διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους επαγγελματίες φωτογράφους αθλητικών διοργανώσεων και ειδήσεων να αποτυπώνουν εικόνες «πρωτοσέλιδου» κάθε φορά, ενώ η EOS R5 Mark II έχει σχεδιαστεί για την κάλυψη των αναγκών ενός ευρέως φάσματος «υβριδικών» επαγγελματιών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να φέρουν σε πέρας οποιοδήποτε δημιουργικό έργο.

EOS R1 και EOS R5 Mark II – οι πιο αναμενόμενες mirrorless μηχανές EOS R

Η κυκλοφορία των mirrorless full-frame μηχανών EOS R1 και EOS R5 Mark II σηματοδοτεί μια μνημειώδη στιγμή στην ιστορία της Canon, καθώς η EOS R1 είναι το πρώτο μοντέλο του Συστήματος EOS R που ανήκει στην ιδιαίτερα γνωστή για τις επιδόσεις και την αξιοπιστία της σειρά EOS-1. Η EOS R5 Mark II διαδέχεται την πολυβραβευμένη EOS R5, η οποία συνδύαζε υψηλή ανάλυση, ταχύτητα και δυνατότητες εγγραφής ταινίας 8K.

Για πρώτη φορά, και οι δύο μηχανές εφοδιάζονται με τη νέα πλατφόρμα απεικόνισης «Επιταχυνόμενης λήψης», η οποία περιλαμβάνει έναν νέο επεξεργαστή –τον DIGIC Accelerator– σε συνδυασμό με τον πασίγνωστο επεξεργαστή εικόνας υψηλών επιδόσεων DIGIC X, καθώς και αισθητήρες εικόνας υψηλής ταχύτητας που αναπτύχθηκαν πρόσφατα για τις νέες μηχανές.

Ο DIGIC Accelerator προστέθηκε για να υποστηρίξει την επεξεργασία μεγάλων όγκων δεδομένων, καθώς και τις τεχνολογίες Βαθιάς μάθησης. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει υψηλότερες επιδόσεις και προσφέρει νέες δυνατότητες σε διάφορους τομείς, όπως η αυτόματη εστίαση, η συνεχής λήψη και η ποιότητα της εικόνας.

Χάρη σε αυτή τη νέα πλατφόρμα απεικόνισης, οι EOS R1 και EOS R5 Mark II υποστηρίζουν την πιο πρόσφατη έκδοση της τεχνολογίας αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS, το Έξυπνο σύστημα Dual Pixel AF. Αυτό περιλαμβάνει πολλαπλές βελτιώσεις, όπως η ικανότητα παρακολούθησης θεμάτων με μεγαλύτερη ακρίβεια, αναγνωρίζοντας το πρόσωπο και τον κορμό των παικτών και αποφεύγοντας τα εμπόδια ή τους άλλους παίκτες. Αυτή ενισχύεται περαιτέρω από τη δυνατότητα των χρηστών να καταγράφουν συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία παρακολουθούνται συνεχώς και με προτεραιότητα έναντι άλλων παικτών.

Η νέα κατάσταση «Προτεραιότητα δράσης» προσδιορίζει αυτόματα τις κοινές στάσεις δράσης στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ, εντοπίζοντας και παρακολουθώντας το κύριο θέμα σε γρήγορες και δυναμικές καταστάσεις και καταγράφοντας τις κορυφαίες στιγμές του παιχνιδιού.

Η AF με έλεγχο μέσω ματιού διατίθεται για πρώτη φορά στην EOS R5 Mark II και είναι δύο φορές καλύτερη απ’ ότι στην EOS R3 και στα δύο μοντέλα, καθώς διαθέτει αισθητήρα με περισσότερα pixel, βελτιωμένα LED, μεγαλύτερη περιοχή ανίχνευσης ματιού και ενημερωμένο αλγόριθμο εντοπισμού, προσφέροντας έναν μοναδικό και ενστικτώδη τρόπο για την επιλογή του θέματος προς παρακολούθηση σε μια σύνθετη σκηνή.

Οι EOS R1 και EOS R5 Mark II προσφέρουν νέους αισθητήρες εικόνας υψηλής ταχύτητας, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης και ταχύτερη ανάγνωση των αισθητήρων με μείωση κατά 40% της παραμόρφωσης rolling shutter στην EOS R1 συγκριτικά με την EOS R3, φτάνοντας στο ίδιο επίπεδο με το μηχανικό κλείστρο στην EOS-1D X Mark III. Με παρόμοια μείωση κατά 60% στην EOS R5 Mark II, και τα δύο μοντέλα έχουν εξαιρετικές ικανότητες αποτύπωσης της δράσης χωρίς μείωση της ποιότητας της εικόνας ή του δυναμικού εύρους. Οι μηχανές διαθέτουν μια νέα λειτουργία προκαταρκτικής εγγραφής πριν από τη συνεχή λήψη, η οποία καταγράφει έως και 20 καρέ (για την EOS R1) ή 15 καρέ (για την EOS R5 Mark II) σε μορφή HEIF/JPEG ή RAW πριν από το πάτημα του κλείστρου, σε οποιοδήποτε ρυθμό καρέ, επιτρέποντας τη σύλληψη της καθοριστικής στιγμής ακόμη κι αν δεν την προλάβει ο φωτογράφος. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν μεγάλα σκόπευτρα υψηλής φωτεινότητας και ανάλυσης, χωρίς συσκότιση. Η EOS R1 προσφέρει την υψηλότερη ανάλυση, 9,44 εκατομ. κουκκίδες, ενώ η EOS R5 Mark II παρέχει διπλάσια φωτεινότητα από την EOS R5.

Η νέα πλατφόρμα απεικόνισης χαρίζει στις EOS R1 και EOS R5 Mark II βελτιωμένη ποιότητα εικόνας με αναβάθμιση ανάλυσης και μείωση θορύβου εντός της μηχανής μέσω τεχνικών Βαθιάς μάθησης, παρέχοντας επιπρόσθετα επεξεργασία εντός της μηχανής για τετραπλάσια ανάλυση ή μειωμένο θόρυβο κατά τη χρήση των μορφών JPEG και HEIF. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κόψουν και να αναβαθμίσουν τις εικόνες στη μηχανή, γεγονός το οποίο διευκολύνει σημαντικά την αποστολή φωτογραφιών χωρίς να απαιτείται επεξεργασία σε ξεχωριστές εφαρμογές.

Και οι δύο μηχανές διαθέτουν σταθεροποίηση εικόνας έως και 8,5 στοπ[i] με εξαιρετικές δυνατότητες λήψης, ιδιαίτερα υπό ασθενή φωτισμό ή σε άλλες δύσκολες συνθήκες.

Για τους κινηματογραφιστές, οι EOS R1 και EOS R5 Mark II προσφέρουν εγγραφή βίντεο 12bit RAW εσωτερικά στην κάρτα μνήμης, καθώς και δυνατότητα χρήσης των μορφών εγγραφής Cinema EOS Movie με Canon Log 2 και 3 και με εγγραφή ενδεικτικών βίντεο (proxy), η οποία πλέον υποστηρίζεται πλήρως μεταξύ δύο καρτών, και ήχου τεσσάρων καναλιών. Αυτό αναβαθμίζει την επαγγελματική παραγωγή βίντεο σε νέα επίπεδα, παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα και δημιουργική ευελιξία, όποιο κι αν είναι το σενάριο. Οι μηχανές έχουν επίσης την ικανότητα να καταγράφουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και βίντεο Full HD ταυτόχρονα, με δυνατότητα εξωτερικής καταγραφής μέσω των θυρών HDMI Type Α και στα δύο μοντέλα.

Για την υποστήριξη επαγγελματικών ροών εργασίας, διατίθενται λειτουργίες οι οποίες εξασφαλίζουν γρήγορη και σταθερή συνδεσιμότητα και εφεδρικές επιλογές, με πολλαπλές διαδρομές προς προορισμούς εικόνας/βίντεο για την εγγραφή ειδήσεων με υποστήριξη της μορφής αυθεντικότητας περιεχομένου C2PA[ii] ή για τον έλεγχο των πρώτων εκδόσεων μιας ταινίας. Υποστηρίζεται επίσης πρότυπη ονομασία αρχείων, ξεχωριστοί φάκελοι φωτογραφιών/βίντεο και προηγμένη ανάθεση ετικετών σύμφωνα με το πρότυπο News ML-G2. Και οι δύο μηχανές ενσωματώνουν υποστήριξη Wi-Fi6E/11ax 6GHz στο σώμα, γεγονός το οποίο τις καθιστά τα πρώτα μοντέλα στη σειρά EOS που προσφέρουν τέτοια επίπεδα ταχύτητας μεταφοράς. Η EOS R1 υποστηρίζει επιπλέον διασύνδεση Ethernet 2,5Gbps και FTP διπλού νήματος στο σώμα, ενώ η EOS R5 Mark II παρέχει Ethernet 2,5Gbps μέσω μιας προαιρετικής λαβής.

Παρουσίαση της EOS R1 – η νέα κορυφαία μηχανή της Canon

Τριάντα πέντε χρόνια από την παρουσίαση της αρχικής EOS-1, η EOS R1 συνεχίζει την παράδοση των μηχανών που αποτελούν την ιδανική επιλογή για επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο, χάρη στην πρωτοποριακή αυτόματη εστίαση, την ταχύτητα, την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητά της.

Κατασκευασμένη για την ελίτ των φωτογράφων αθλητικών γεγονότων, η EOS R1 έχει σχεδιαστεί ώστε να διασφαλίζει ότι ποτέ δεν θα χάνονται οι κρίσιμες στιγμές στον γρήγορο κόσμο της αθλητικής και ειδησεογραφικής φωτογραφίας. Το κλειδί για την επίτευξη αποτελεσμάτων που ήταν ανέφικτα μέχρι σήμερα, είναι η αυτόματη εστίαση σε συνδυασμό με την ταχύτητα. Η EOS R1 είναι εξοπλισμένη με ένα νέο, πρωτοποριακό σύστημα AF με σημεία Τύπου σταυρού, που σημαίνει ότι υπερέχει σε δύσκολες συνθήκες, όπως κατά τη λήψη μέσα από το δίχτυ σε ένα γήπεδο τένις, ξεχωρίζοντας μικρότερα θέματα και κλειδώνοντας σε λεπτομέρειες με κατακόρυφο προσανατολισμό στις περιπτώσεις που το θέμα δεν έχει ορατές λεπτομέρειες στον οριζόντιο άξονα στην περιοχή AF.

Αυτή η καινοτόμα τεχνολογία υλοποιείται για πρώτη φορά από την Canon και απαιτεί μια εντελώς νέα διάταξη του αισθητήρα Dual Pixel CMOS AF, στην οποία ομάδες pixel της κόρης Gb περιστρέφονται κατά 90 μοίρες ώστε η αυτόματη εστίαση να έχει ευαισθησία παρακολούθησης κατά μήκος του κατακόρυφου και του οριζόντιου άξονα του αισθητήρα. Έτσι, οι χρήστες έχουν γρήγορα και ακριβή αποτελέσματα και τη δυνατότητα να καταγράφουν εικόνες που θα έχαναν στο παρελθόν.

Η μηχανή προσφέρει τον εκπληκτικό ρυθμό λήψης 40fps με το αθόρυβο ηλεκτρονικό κλείστρο, με παρακολούθηση AF και προκαταρκτική εγγραφή 20 καρέ πριν από τη συνεχή λήψη, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να ακολουθούν την εξέλιξη μιας σκηνής χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα της εικόνας,. Η ανάλυση των 24,2 megapixel προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και υψηλή ταχύτητα, ενώ ταυτόχρονα η ανάλυση μπορεί να φτάσει έως και τα 96 megapixel εντός της μηχανής με τεχνολογία Βαθιάς μάθησης, αναβάθμιση εικόνας και μείωση θορύβου. Ο βελτιωμένος συγχρονισμός φλας έως και το 1/400ο του δευτερολέπτου και η καλύτερη ισορροπία λευκού και η αξιολόγηση έκθεσης της εικόνας συνεπάγονται μεγαλύτερη συνέπεια και ευελιξία για διάφορα είδη φωτογραφίας.

Η EOS R1 αριστεύει επίσης σε υβριδικά περιβάλλοντα πολυμέσων, με ανάλυση 6K στα 60fps ή 4K στα 120fps, καθώς και Full HD στα 240fps.

Σχεδιασμένη για να αντέχει στις πιο δύσκολες συνθήκες, η EOS R1 διαθέτει ένα σώμα νέας σχεδίασης ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, με ανανεωμένη υφή εξωτερικά και ενσωματωμένη λαβή για κράτημα κατακόρυφα. Το EVF υψηλής ανάλυσης με αντιθαμβωτική κατασκευή και το πλατύ προσοφθάλμιο του σκοπεύτρου την καθιστούν μια άνετη μηχανή για πολύωρες λήψεις σε αθλητικές εκδηλώσεις. Το νέο κουμπί AF-ON δύο σταδίων επιτρέπει την άμεση ενεργοποίηση δύο προγραμματιζόμενων λειτουργιών μέσω ενός κουμπιού, επιτρέποντας στους φωτογράφους να ανταποκρίνονται ταχύτατα σε αλλαγές της δράσης μπροστά τους.

Παρουσίαση της EOS R5 Mark II – το αποκορύφωμα της πολυχρηστικότητας και της υβριδικής δημιουργικότητας

Αξιοποιώντας την κληρονομιά της EOS R5 και διευρύνοντας τα όρια του εφικτού για τα επερχόμενα είδη περιεχομένου, η EOS R5 Mark II απευθύνεται στους δημιουργικούς αφηγητές και στους «υβριδικούς» χρήστες που είναι έτοιμοι να αναβαθμίσουν την τέχνη τους, με στόχο να γίνει το απόλυτο εργαλείο για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από λήψεις άγριας φύσης έως γάμους, κάλυψη εκδηλώσεων, κινηματογράφηση και ειδησεογραφία.

Σχεδιασμένη για να καταγράφει θέματα που κινούνται γρήγορα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των λεπτομερειών, η EOS R5 Mark II διαθέτει έναν πολυστρωματικό αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού με επαναστατική, νέα σχεδίαση και εκπληκτική ανάλυση 45 megapixel. Η λειτουργία παρακολούθησης της αυτόματης εστίασης και το ηλεκτρονικό κλείστρο με ικανότητα ρυθμού λήψης 30fps και χαμηλή παραμόρφωση rolling shutter επιτρέπουν στους χρήστες πραγματικά να υπερέχουν σε περιβάλλοντα με γρήγορη δράση. Η κατάσταση προκαταρκτικής εγγραφής πριν από τη συνεχή λήψη καταγράφει 15 καρέ πριν καν πατηθεί το κλείστρο, ενώ η προηγμένη λειτουργία αναβάθμισης εικόνας μπορεί να επιτύχει ανάλυση έως και 180 megapixel με εξαιρετική μείωση θορύβου, διαφυλάσσοντας ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Η απρόσκοπτη υβριδική λειτουργικότητα για τη δημιουργία υλικού πολυμέσων αποτελεί κεντρικό στοιχείο της EOS R5 Mark II, καθώς και η καλύτερη συνεργασία με τη σειρά Canon Cinema EOS, με την οποία μοιράζεται χαρακτηριστικά και μορφές εγγραφής. Στις βελτιώσεις της EOS R5 Mark II συγκριτικά με την EOS R5 περιλαμβάνεται η ανάλυση 8K 60p με αξιοποίηση όλου του πλάτους του αισθητήρα και εσωτερική εγγραφή 12bit RAW, καθώς και η λήψη 4K σε έως και 120p με ήχο. Η νέα Λαβή με ανεμιστήρα ψύξης είναι σχεδιασμένη ειδικά για την επέκταση των περιόδων λήψης κατά την κάλυψη εκδηλώσεων και συνεντεύξεων, καθώς και για ζωντανές μεταδόσεις υψηλής ποιότητας.

Η δυνατότητα εγγραφής ενδεικτικών βίντεο (proxy), η πρότυπη ονομασία αρχείων και οι δομημένοι φάκελοι βελτιώνουν τη ροή των εργασιών μετά την παραγωγή. Η λήψη υλικού Εικονικής πραγματικότητας γίνεται επίσης απλούστερη, χάρη στη βελτιωμένη προεπισκόπηση και την πλοήγηση κατά την αναπαραγωγή.

Η νέα μπαταρία LP-E6P, με υψηλότερες επιδόσεις και ανθεκτικό σώμα από κράμα μαγνησίου που διευκολύνει τη διάχυση της θερμότητας, εξασφαλίζει ότι η EOS R5 Mark II μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση, ακόμη και σε περιβάλλοντα με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Η EOS R5 Mark II διατηρεί το χαμηλό βάρος και τις μικρές διαστάσεις της προκατόχου της, αλλά με σημαντικές βελτιώσεις, όπως το αντιθαμβωτικό, διπλάσιας φωτεινότητας σκόπευτρο με το μεγαλύτερο άνοιγμα που το καθιστά απαραίτητο εργαλείο για τους υβριδικούς δημιουργούς που αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις και ευελιξία από μία μηχανή.

Μια νέα γενιά προϊόντων στο Σύστημα EOS R

Οι EOS R1 και EOS R5 Mark II αντιπροσωπεύουν ένα ολοκληρωμένο ζεύγος επαγγελματικών εργαλείων, που συνδυάζουν την απόλυτη αξιοπιστία και ταχύτητα με την ευελιξία και την πρακτικότητα. Αυτά τα νέα σώματα εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο μηχανών του Συστήματος EOS R και Φακών RF που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Canon για την παροχή τεχνολογίας αιχμής στους δημιουργικούς αφηγητές ιστοριών, για κάθε είδος φωτογραφίας και βιντεοσκόπησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις EOS R1 και EOS R5 Mark II, επισκεφθείτε τις διευθύνσεις:

https://www.canon.gr/cameras/eos-r1

https://www.canon.gr/cameras/eos-r5-mark-ii

Βασικές προδιαγραφές

EOS R1EOS R5 Mark II
Πολυστρωματικός αισθητήρας full-frame, οπίσθιου φωτισμού, 24,2MP Προκαταρκτική εγγραφή έως και 20 καρέ πριν τη συνεχή λήψη Ρυθμός συνεχούς λήψης 40fps Δυνατότητα προσαρμογής της ταχύτητας συνεχούς λήψης EVF 9,44 εκατομ. κουκκίδων χωρίς συσκότισηΠολυστρωματικός αισθητήρας full-frame, οπίσθιου φωτισμού, 45MP Προκαταρκτική εγγραφή έως και 15 καρέ πριν τη συνεχή λήψη Ρυθμός συνεχούς λήψης 30fps Δυνατότητα προσαρμογής της ταχύτητας συνεχούς λήψης EVF 5,76 εκατομ. κουκκίδων χωρίς συσκότιση
Νέος επεξεργαστής DIGIC Accelerator και Επιταχυνόμενη λήψη Αναβάθμιση εικόνας εντός μηχανής και Μείωση θορύβου με χρήση Νευρωνικού δικτύουΝέος επεξεργαστής DIGIC Accelerator και Επιταχυνόμενη λήψη Αναβάθμιση εικόνας εντός μηχανής και Μείωση θορύβου με χρήση Νευρωνικού δικτύου
Ενσωματωμένη λαβή για κράτημα κατακόρυφαCompact και ελαφριά Διατίθενται προαιρετικές λαβές
Έξυπνο σύστημα Dual Pixel AF Προτεραιότητα καταγεγραμμένων ατόμων Προτεραιότητα δράσης Βελτιωμένες επιδόσεις AF με έλεγχο ματιού Εστίαση σε έως και -7,5EV Σημεία AF τύπου σταυρού Κουμπί AF-ON 2 σταδίωνΈξυπνο σύστημα Dual Pixel AF Προτεραιότητα καταγεγραμμένων ατόμων Προτεραιότητα δράσης Βελτιωμένες επιδόσεις AF με έλεγχο ματιού Εστίαση σε έως και -6,5EV  
Σταθεροποίηση εικόνας έως και 8,5 στοπΣταθεροποίηση εικόνας έως και 8,5 στοπ
6K 60p RAW με βίντεο 4K σε έως και 120p και 60p με υπερδειγματοληψία από 6K8K 60p RAW με βίντεο 4K σε έως και 120p και 60p με υπερδειγματοληψία από 8K Επιπλέον, συμβατότητα με το Σύστημα EOS VR
Υποστήριξη Προσαρμοσμένης εικόνας XF-HEVC S/XF-AVC S Canon Log 2/Log 3 Ήχος LPCM/24bit/4CH Διπλή λήψη (φωτογραφίες και ταινία)             Υποστήριξη ενδεικτικής ταινίας (proxy movie)Υποστήριξη Προσαρμοσμένης εικόνας XF-HEVC S/XF-AVC S Canon Log 2/Log 3 Ήχος LPCM/24bit/4CH Διπλή λήψη (φωτογραφίες και ταινία) Υποστήριξη ενδεικτικής ταινίας (proxy movie) Οθόνη κυματομορφής
Wi-Fi 6E Ενσωματωμένη υποστήριξη Ethernet 2,5Gbps Μεταφορά μέσω FTP διπλού νήματοςWi-Fi 6E
Για ερωτήματα από τα Μέσα Ενημέρωσης, επικοινωνήστε με:   Λαϊδα Λιμνιάτη BrilliantPR τ. 30 210 010 6567 e. laida.limniati@brilliantpr.grΣχετικά με την Canon Ελλάδας Η Canon Ελλάδας αποτελεί μέρος της Canon CEE, του τοπικού οργανισμού πωλήσεων της Canon Europe (RSO) για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου. H Canon φέρνει στους Έλληνες πελάτες τα οφέλη των καταναλωτικών και επαγγελματικών προϊόντων της Canon και προσφέρει ένα εκτενέστατο χαρτοφυλάκιο λύσεων για καταναλωτές και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.     H Canon CEE, ανήκει στον οργανισμό Canon Europe, που αποτελεί το τμήμα της Canon Inc. για την περιοχή EMEA, και είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογιών και υπηρεσιών απεικόνισης, και ένα από τα διεθνώς πιο αναγνωρισμένα και αγαπητά brands. Η Canon Europe δραστηριοποιείται σε 120 χώρες, απασχολεί περίπου 13.500 εργαζομένους σε όλη την περιοχή, και συνεισφέρει περίπου το ένα τρίτο των ετήσιων εσόδων της Canon.     Η Canon ιδρύθηκε το 1937 και για 80 χρόνια είναι πρωτοπόρα στο χώρο της απεικόνισης, με τη σταθερή δέσμευση να παρέχει στο κοινό τη δυνατότητα να οραματίζεται εκ νέου τι είναι δυνατό μέσω της απεικόνισης. Από τις κάμερες και τους επαγγελματικούς εκτυπωτές, μέχρι τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και τις τεχνολογίες στον κλάδο της υγείας, η Canon εμπλουτίζει τις ζωές και τις επιχειρήσεις μέσω της καινοτομίας στην απεικόνιση.     Η Canon καλλιεργεί τη θετική ισχύ της τεχνολογίας και των υπηρεσιών απεικόνισης. Με την παροχή κοινωνικών και περιβαλλοντικών ωφελειών μέσω των ανθρώπων και των προϊόντων μας, επιδεικνύουμε εμφατικά τη δέσμευσή μας στη φιλοσοφία του Kyosei: τη συμβίωση και τη συνεργασία για το κοινό καλό.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Canon στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.canon.gr

[i] Με βάση το πρότυπο CIPA 2024. Επιδόσεις σταθεροποίησης εικόνας σε βύθιση, ανύψωση και περιστροφή με χρήση του RF 24-105mm F2.8 L IS USM Z (f=105mm).

[ii] Το 2025 θα κυκλοφορήσει μια έκδοση firmware για τις EOS R1 και EOS R5 Mark II που θα προσθέτει υποστήριξη για τη μορφή C2PA.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Canon EOS R5 Mark II
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!