Η Εταιρεία Pούχων Mango Λανσάρει την Πρώτη στον Κόσμο Καμπάνια με Εικόνες ΑΙ


Η Εταιρεία Pούχων Mango Λανσάρει την Πρώτη στον Κόσμο Καμπάνια με Εικόνες ΑΙ

Η μάρκα ρούχων Mango παρουσίασε μια καμπάνια με εικόνες που δημιουργήθηκαν εξολοκλήρου με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης για τη συλλογή περιορισμένης έκδοσης “Sunset Dream” της νεανικής γραμμής της.

Η καμπάνια είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του τμήματος σχεδιασμού, τέχνης και styling της Mango Teen, της ομάδας δεδομένων και εκπαίδευσης μοντέλου AI και του φωτογραφικού της στούντιο, μεταξύ άλλων. Η διαδικασία ξεκίνησε με έναν φωτογράφο που τράβηξε «πραγματικές φωτογραφίες» των ενδυμάτων από τη συλλογή. Στη συνέχεια, οι πραγματικές εικόνες τροφοδοτήθηκαν σε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που είχε εκπαιδευτεί να τοποθετεί σωστά τα ρούχα.

Η Mango αναφέρει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να επιτευχθούν εικόνες με την ίδια ποιότητα επεξεργασίας όπως σε μια κανονική καμπάνια μόδας με πραγματικά μοντέλα. Οι εικόνες «ρετουσαρίστηκαν, επεξεργάστηκαν και τελειοποιήθηκαν» από το εσωτερικό φωτογραφικό στούντιο της εταιρείας.

«Αυτή η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για καινοτομία και να είμαστε στην αιχμή της μόδας», λέει ο Jordi Alex, Διευθυντής Πληροφορικής της Mango.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια τεχνολογική επανάσταση που παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες και θα πρέπει να λειτουργεί ως συν-πιλότος για να επεκτείνει τις δυνατότητες των υπαλλήλων μας και να ενισχύσει περαιτέρω τη δημιουργικότητά μας. Γιατί η τεχνολογία θα μας κάνει είτε πιο ανθρώπινους είτε όχι».

Αυτό που εντυπωσιάζει στις εικόνες που κυκλοφόρησε η Mango είναι το πόσο ρεαλιστικές φαίνονται. Οι εικόνες φαίνονται σαν πραγματικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στη Μεντίνα του Μαρακές, στο Μαρόκο· δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να τις αποκαλύπτει ως ΑΙ. Οι θεατές θα μπορούσαν εύκολα να κοιτάξουν την εικόνα και να μην καταλάβουν ότι είναι δημιουργημένη από AI.

«Όποια μάρκα παράγει διαφημιστικές καμπάνιες με τεχνητή νοημοσύνη, αρχίζω να αμφισβητώ την αυθεντικότητα, την ακεραιότητα και πάνω απ’ όλα — την ειλικρίνειά της», λέει ο Iain Philpott στο X (πρώην Twitter). «Είναι απλά ‘ψεύτικες ειδήσεις’. Πού τελειώνει αυτό;»

Η Mango αναφέρει ότι είναι δεσμευμένη στην καινοτομία και ότι αυτή είναι η πρώτη καμπάνια μόδας που δημιουργήθηκε εξολοκλήρου από τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία, με έδρα τη Βαρκελώνη, δηλώνει ότι έχει «πάνω από δεκαπέντε διαφορετικές πλατφόρμες που εφαρμόζουν τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορα σημεία της αλυσίδας αξίας της, όπως τιμολόγηση και εξατομίκευση.»

Η Mango αναφέρει επίσης ότι χρησιμοποιεί ήδη έναν δημιουργό εικόνων AI για να βοηθήσει στον σχεδιασμό ενδυμάτων και να βρει έμπνευση όχι μόνο για ρούχα — αλλά και για τη διακόσμηση βιτρινών, την αρχιτεκτονική και τον εσωτερικό σχεδιασμό.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI Mango

Πηγή:

Mango
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!