Βρέθηκε κατεστραμμένη κάμερα σε φιόρδ της Νέας Ζηλανδίας!


Βρέθηκε κατεστραμμένη κάμερα σε φιόρδ της Νέας Ζηλανδίας!

Ένας φωτογράφος ανακάλυψε μια κατεστραμμένη Canon κάμερα μέσα στις λάσπες σε ένα φιόρδ στη Νέα Ζηλανδία.

Το Milford Sound είναι ένα πανέμορφο και γνωστό φιόρδ στα νοτιοδυτικά του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Ο φωτογράφος Chris Watson διευθύνει το Fiordland Camera Club και βρισκόταν μαζί με τον φωτογράφο Trey Ratcliff ο οποίος είχε οργανώσει ένα φωτογραφικό workshop (σεμινάριο) στις 20 Ιουλίου στο Milford Sound της Νέας Ζηλανδίας. Εκείνη τη μέρα ο Watson εντόπισε μέσα στις λάσπες στο έδαφος μια κάμερα με φακό πάνω σε τρίποδο αξίας χιλιάδων δολαρίων. Ο Watson πρόσθεσε το εξής:

Μόλις είχαμε επιστρέψει από μια κρουαζιέρα στο Milford Sound. Κατεβήκαμε από το σκάφος και ο ήλιος είχε σχεδόν δύσει, οπότε όλοι βιαζόμασταν να βρούμε μια καλή τοποθεσία για φωτογραφίες. Εκείνη την ώρα πατούσα πάνω στις λάσπες και προσπαθούσα να φωτογραφίσω ένα λευκό ερωδιό. Καθώς άλλαζα φακό, γύρισα να κοιτάξω προς τα πίσω και εντόπισα ένα τρίποδο στο έδαφος! Νομίζοντας ότι βρήκα ένα τρίποδο, πλησίασα και είδα ότι η κάμερα ήταν ακόμα πάνω.

Πρόκειται για μια εντελώς κατεστραμμένη Canon R5 με φακό Canon 24-105mm RF πάνω. Ο Watson πιστεύει ότι μπορεί να βρισκόταν στο σημείο αυτό για πάνω από ένα χρόνο και ότι αυτό συνέβη γιατί ο φωτογράφος στον οποίο ανήκε ο εξοπλισμός ίσως είχε αφήσει την κάμερα για κάποιο νυχτερινό timelapse να τραβάει τη νύχτα και έφυγε για ένα διάλειμμα από το σημείο. Ενδεχομένως, όταν γύρισε να είχαν αλλάξει οι συνθήκες και να τη χτύπησε το νερό.

Το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε ο εξοπλισμός είναι πολύ γνωστό για τη φυσική ομορφιά του. Δείτε μια εικόνα που τράβηξε από εκεί ο Watson:

Μέσα στην κάμερα υπήρχε μια κάρτα μνήμης 1TB! Ο Watson έχει σκοπό να βρει τον ιδιοκτήτη της κάμερας αλλά η εν λόγω κάρτα μνήμης είναι σε κακή κατάσταση και δε λειτουργεί, καθότι την τοποθέτησε σε card reader αλλά μάταια, είχε καταστραφεί. Πάντως ο Watson δεν τα παρατάει και αναφέρει ότι έχει έρθει σε επαφή με έναν ειδικό για την ανάκτηση δεδομένων.

Οι τεχνικοί που ανάλαβαν την ανάκτηση δεδομένων είπαν ότι μπορούν να το κάνουν αλλά χρειάζονται μια αντίστοιχη κάρτα μνήμης για να γίνει η μεταφορά των ανακτημένων δεδομένων σε αυτήν. Το θέμα είναι ότι αυτές οι κάρτες είναι πανάκριβες (με κόστος που μπορεί να φτάσει από 1.200 έως 1.800 δολάρια περίπου, ανάλογα την έκδοση της κάρτας).

Το αν θα καταφέρει ο Watson να βρει τον ιδιοκτήτη της κάμερας, είναι κάτι που ελπίζουμε να γίνει, σε συνδυασμό με την πετυχημένη ανάκτηση δεδομένων από την κάρτα μνήμης.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!