Δείτε πώς θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε 1.000 χρόνια!


Δείτε πώς θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε 1.000 χρόνια!

Ένας βιντεογράφος χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να δει πώς θα ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε 1.000 χρόνια από τώρα.

Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες έλαβαν χώρα στο Παρίσι αυτό το καλοκαίρι και έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Οι επόμενοι έχουν προγραμματιστεί για το 2028 και θα γίνουν στο Los Angeles. Ωστόσο, πώς θα φανταζόσασταν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μακρινό μέλλον; (αν όλα έχουν κυλήσει ομαλά στον πλανήτη μας). Και όταν λέμε μακρινό, εννοούμε σε 1.000 χρόνια! Αυτή την απορία είχε και ο κινηματογραφιστής Josh Kahn ο οποίος αναρωτήθηκε πώς θα ήταν οι Αγώνες στο Los Angeles μεν, αλλά 1.000 χρόνια στο μέλλον!

Επειδή η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, ο Kahn εκμεταλλεύτηκε τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να του λυθεί η απορία που του δημιουργήθηκε. Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το AI λογισμικό Runway (Gen-3) το οποίο μπορεί και δημιουργεί ρεαλιστικά βίντεο από προτροπές κειμένου (promts).

Έτσι δημιούργησε το παραπάνω βίντεο που είδατε το οποίο παρουσιάζει το πώς θα ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Δυτική Ακτή του Los Angeles το έτος 3028. Όπως θα παρατηρήσατε, όλα είναι ιδιαίτερα “φουτουριστικά” αλλά διακρίνεται και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας η οποία έχει ωθήσει τον ωκεανό στην πόλη. Αυτό έχει κάνει ορισμένες παράκτιες περιοχές του Los Angeles να είναι υποβρύχιες! Στη συνέχεια γίνεται μια περιήγηση στα διάφορα στάδια των αγώνων, τα οποία είναι όλα “hi-tech” και “φουτουριστικά” σχεδιασμένα. Η αρένα κολύμβησης για παράδειγμα βρίσκεται στη μέση μιας λίμνης, ενώ το γήπεδο ποδοσφαίρου μοιάζει με το Κολοσσαίο της Ρώμης.

Ο Kahn δήλωσε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ότι το συγκεκριμένο βίντεο εκτός από το concept των Ολυμπιακών Αγώνων στο μακρινό μέλλον, είναι μια χαρακτηριστική επίδειξη των σημερινών δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα του βίντεο. Ο Kahn πρόσθεσε το εξής:

Υπάρχει μια κουλτούρα φαντασίας και αφήγησης στο Los Angeles που έχει δώσει τον τόνο για τον υπόλοιπο κόσμο. Δε θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να δείξουμε πώς θα έμοιαζαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αν επέστρεφαν στο Los Angeles σε 1.000 χρόνια από τώρα;

Μέσα στο 2024, έχουν γίνει άλματα στον τομέα δημιουργίας βίντεο μέσω AI με εμφάνιση πολύ δυνατών λογισμικών όπως το Sora της OpenAI, ανοίγοντας νέους δρόμους στην κινηματογραφική έκφραση. Δείτε εδώ περισσότερα για αυτό. Πέρα από το Sora είδαμε και το νέο (δωρεάν για όλους) λογισμικό που λέγεται Dream Machine (της Luma AI) που μετατρέπει και αυτό εντολές κειμένου σε βίντεο με πολύ ρεαλιστικό τρόπο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για αυτό.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI Olympic Games

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!