Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι για τους οποίους δείχνεις χάλια στις φωτογραφίες!


Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι για τους οποίους δείχνεις χάλια στις φωτογραφίες!

Σε μία συναρπαστική Ted Talk από την πορτραίτου και boudoir φωτογράφο Teri Hofford, εξερευνάται ο λόγος που πολλοί άνθρωποι νιώθουν άβολα όταν βλέπουν φωτογραφίες τους.

Οι παρατηρήσεις της Hofford δεν απευθύνονται μόνο στο ευρύ κοινό, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους φωτογράφους που θέλουν να κάνουν τους φωτογραφιζόμενους να αισθάνονται πιο άνετα μπροστά στον φακό. Φωτογράφος τα τελευταία 10 χρόνια, έχει φωτογραφίσει περισσότερους από 1.500 ανθρώπους και όλοι έχουν πει μια εκδοχή του «μοιάζω απαίσια στις φωτογραφίες».

Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι πέντε λόγοι κατά την Hofford.

Γιατί Δε Μας Αρέσουν οι Φωτογραφίες μας;

Η Hofford εξηγεί ότι η ενόχληση που νιώθουμε όταν βλέπουμε μια φωτογραφία του εαυτού μας οφείλεται στο γεγονός ότι ο εγκέφαλος έρχεται αντιμέτωπος με μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που έχει συνηθίσει. Όπως ακριβώς απεχθανόμαστε να ακούμε τη φωνή μας σε μια ηχογράφηση, έτσι νιώθουμε και με την εικόνα μας. Όλοι έχουμε μια εσωτερική εικόνα του εαυτού μας και όταν μια φωτογραφία δεν ταιριάζει με αυτή την εικόνα, το αποτέλεσμα είναι συχνά ξένο και δυσάρεστο.

Οι 5 κύριοι λόγοι που δεν μας αρέσουν οι φωτογραφίες μας:

1. Βλέπουμε μια αντεστραμμένη εικόνα

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη ή σε selfie, δηλαδή μια αντεστραμμένη εκδοχή του προσώπου μας. Όταν κοιτάμε μια φωτογραφία, όμως, βλέπουμε πώς μας βλέπουν οι άλλοι, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό και ξένο για τον εγκέφαλό μας, ειδικά αν το πρόσωπό μας είναι ασύμμετρο.

2. Δεν ταυτίζεσαι με την εικόνα σου

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους φωτογράφους. Εάν ένα άτομο δεν νιώθει ότι η φωτογραφία αντικατοπτρίζει τον πραγματικό του εαυτό, δε θα του αρέσει. Πολλές φορές, οι σχολικές φωτογραφίες είναι το κλασικό παράδειγμα, όπου τα στημένα χαμόγελα και οι άκαμπτες πόζες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική μας εικόνα. Για αυτόν τον λόγο, είναι κρίσιμο για τους φωτογράφους να μιλούν πρώτα με τους πελάτες τους, να κατανοούν την ουσία τους και πώς βλέπουν τον εαυτό τους στον κόσμο.

3. Εστιάζεις στις ανασφάλειές σου

Όλοι έχουμε ανασφάλειες, και πολλές φορές οι πιο εμφανίσιμοι άνθρωποι έχουν τις περισσότερες. Ως φωτογράφοι, πρέπει να δείχνουμε ενσυναίσθηση και να έχουμε εργαλεία για να βοηθάμε τα άτομα να αισθάνονται άνετα. Για παράδειγμα, αν κάποια γυναίκα αισθάνεται ανασφάλεια για κάτι στο σώμα της, ένας καλός φωτογράφος θα προσπαθήσει να βρει γωνίες που δεν τονίζουν αυτό το σημείο.

4. Έχεις αυξημένες προσδοκίες για την φωτογραφία και το σώμα σου

Ζούμε σε μια εποχή όπου τα πρότυπα ομορφιάς που προωθούνται από τα social media δημιουργούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την εμφάνισή μας. Πολλές φορές, οι άνθρωποι ζητούν “να εξαφανίσουμε” κάτι στη φωτογραφία μέσω Photoshop, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η φωτογραφία δεν πρέπει να αντικατοπτρίζει την τελειότητα, αλλά απλώς μια στιγμή στο χρόνο. Η αναζήτηση της τελειότητας, άλλωστε, είναι κάτι που σπάνια αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

5. Κάποιες γωνίες είναι καλύτερες από άλλες

Ως φωτογράφοι γνωρίζουμε ότι ορισμένες γωνίες φωτογραφίζουν καλύτερα τους ανθρώπους. Ωστόσο, κάποιες φορές, μπορεί να το παρακάνουμε με τις πόζες, με αποτέλεσμα να χάνονται η διασκέδαση και η αυθορμησία της φωτογράφισης.

Η τελική παρατήρηση της Hofford αναδεικνύει κάτι σημαντικό: οι άνθρωποι που αγαπάμε, τα παιδιά και τα κατοικίδιά μας, μας βλέπουν από τις πιο άβολες γωνίες, αλλά αυτό δεν μειώνει την αγάπη τους για εμάς. Τελικά, η φωτογραφία καταγράφει απλώς μια στιγμή της ζωής μας, με όλες τις ατέλειες και την ομορφιά μας, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αγκαλιάζουμε.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Portrait Photography
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!