Φωτογράφος καταγράφει σε βίντεο τουρίστες να έχουν παγιδεύσει αρκούδα για φωτογραφίες και βίντεο


Φωτογράφος καταγράφει σε βίντεο τουρίστες να έχουν παγιδεύσει αρκούδα για φωτογραφίες και βίντεο

Το πρόσφατο βίντεο του φωτογράφου Kyle Moon, ανέδειξε ένα ανησυχητικό περιστατικό στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone, το οποίο δημοσιεύθηκε στο Instagram.

Η καταγραφή του Moon δείχνει μια ομάδα τουριστών να μπλοκάρει τον δρόμο μίας αρκούδας (η χρήση τηλεφακού κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται πολύ πιο κοντά από ότι είναι στην πραγματικότητα), προκειμένου να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο του ζώου. Η συμπεριφορά αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αρκούδα προσπαθεί να διασχίσει έναν δρόμο, αλλά η ομάδα των τουριστών έχει αποκλείσει το μονοπάτι της. Ο Moon, ο οποίος απαθανάτισε το περιστατικό με τον τηλεφακό του στις 10 Αυγούστου, παρατηρεί ότι η αρκούδα επιχειρεί επανειλημμένα να ξεφύγει από το πλήθος και να περάσει τον δρόμο, αλλά αδυνατεί να βρει ελεύθερο πέρασμα λόγω της παρουσίας των τουριστών.

«Η αρκούδα συνέχιζε να περπατά πάνω-κάτω στην όχθη, προσπαθώντας να βρει ένα σημείο για να διασχίσει, αλλά υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι και αυτοκίνητα που την απέτρεπαν», λέει ο Moon, ο οποίος ζει στο Gardiner της Μοντάνα. «Η αρκούδα τελικά μπήκε στο ποτάμι και περιφερόταν άσκοπα. Στη συνέχεια, προσπάθησε ξανά να περάσει τον δρόμο, αλλά ήταν προφανές ότι ήταν ανήσυχη. Τελικά πέρασε το ποτάμι και μπήκε στο δάσος».

Η συμπεριφορά των τουριστών δεν είναι κάτι καινούργιο για το Yellowstone, καθώς έχει παρατηρηθεί μια αυξανόμενη τάση να παραβιάζονται οι κανονισμοί ασφαλείας για την προσέγγιση της άγριας ζωής. «Δεν θέλω να μιλήσω για όλους τους επισκέπτες που αγνοούν τους κανόνες, αλλά βλέπω πολλές παραβιάσεις καθημερινά», προσθέτει ο Moon. «Αυτή η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα σοβαρή. Οι τουρίστες ήταν υπερβολικά κοντά — εντός 100 μέτρων— και η συμπεριφορά της αρκούδας άλλαξε σαφώς λόγω της παρουσίας των ανθρώπων».

Οι κατευθυντήριες γραμμές του Εθνικού Πάρκου Yellowstone απαιτούν οι τουρίστες και οι φωτογράφοι να κρατούν τουλάχιστον 100 μέτρα απόσταση από αρκούδες και λύκους για τη δική τους ασφάλεια καθώς και για την ασφάλεια των ζώων. Σε περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό, οι επισκέπτες πρέπει να ασκούν αρκετή κοινή λογική για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον και για τους ίδιους και για τα ζώα.

Ο Moon ελπίζει ότι το υλικό που δημοσίευσε θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να διατηρήσουν ασφαλή απόσταση από την άγρια ζωή στο Yellowstone. «Ελπίζω αυτό να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που έχουμε στο πάρκο», εξηγεί ο Moon. «Δεν θα με εξέπληττε αν κάποιοι δεν γνωρίζουν τι είναι αποδεκτό σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά φοβάμαι ότι μερικοί απλώς δεν νοιάζονται και αισθάνονται άνετοι να κάνουν ό,τι τους αρέσει. Αυτή η νοοτροπία είναι πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις τουριστών και φωτογράφων που πλησίασαν υπερβολικά τα ζώα στο Yellowstone. Τον Μάιο, ένας ξεναγός του πάρκου κατέγραψε έναν φωτογράφο που αρνήθηκε να απομακρυνθεί ενώ μια αρκούδα με τα μικρά της διασχίζανε έναν αυτοκινητόδρομο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι υπεύθυνοι του πάρκου προειδοποίησαν τους φωτογράφους και τους τουρίστες να αποφεύγουν τα ελάφια κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος και να χρησιμοποιούν ζουμ όταν τραβάνε φωτογραφίες των ζώων. «Δώστε τους χώρο, χρησιμοποιήστε το ζουμ», προειδοποίησε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων (NPS) σε μια ανακοίνωση τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δουλειά του Moon, μπορείτε να επισκεφτείτε τον λογαριασμό του στο Instagram, το Facebook ή την ιστοσελίδα του.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!