Δείτε πως φαίνεται το Φεστιβάλ του Φλεγόμενου Ανθρώπου από το διάστημα!


Δείτε πως φαίνεται το Φεστιβάλ του Φλεγόμενου Ανθρώπου από το διάστημα!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα που δείχνει το Φεστιβάλ του Φλεγόμενου Ανθρώπου από το διάστημα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε αυτήν την απομονωμένη περιοχή της βορειοδυτικής Νεβάδας για να χορέψουν και να διασκεδάσουν στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Φλεγόμενου Ανθρώπου (γνωστό ως Burning Man festival). Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι φέτος υπήρχαν πάνω από 70.000 επισκέπτες στην έρημο Black Rock για το φεστιβάλ. Ουσιαστικά, είναι μια εκδήλωση μεγάλης κλίμακας στην έρημο που επικεντρώνεται σε αξίες όπως η κοινότητα, η τέχνη, η αυτοέκφραση και η αυτοδυναμία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Φέτος, το φεστιβάλ είχε διάρκεια από τις 25 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Εκεί, χτίζεται μια προσωρινή πόλη η “Black Rock City” και είναι αδύνατο να αποτυπωθεί σε μια φωτογραφία ολόκληρη. Από το διάστημα όμως μπορεί! Η αποστολή Copernicus Sentinel-2 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) μοιράστηκε μια εκπληκτική δορυφορική εικόνα του Burning Man festival από το διάστημα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από δορυφόρο στις 26 Αυγούστου, τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης και αποκαλύπτει το μεγαλείο και το θέαμα του φεστιβάλ με μοναδικό τρόπο:

Η αποστολή Copernicus Sentinel-2 περιλαμβάνει 2 δορυφόρους που πετούν στην ίδια τροχιά, αλλά σε απόσταση 180 μοιρών μεταξύ τους. Έτσι, μπορούν και καλύπτουν ολόκληρη τη Γη κάθε 5 ημέρες. Αυτή η προσωρινή “πόλη” που βλέπετε σε αμφιθεατρικό σχήμα στη λήψη, είναι η “Black Rock City” και αποτελεί το κέντρο των εκδηλώσεων του Burning Man festival. Στην περιοχή αυτή συγκεντρώνονται αμέτρητα τροχόσπιτα και στήνονται πάρα πολλές σκηνές στα πλαίσια της αυτοέκφρασης και της κοινότητας. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, πειραματικά και διαδραστικά γλυπτά και ιδιαίτερα αυτοκίνητα τέχνης.

Στη δορυφορική εικόνα φαίνονται και τα εντυπωσιακά σκοτεινά καφέ βραχώδη σημεία που πλαισιώνουν το φεστιβάλ, ενώ τα φωτεινά λευκά επίπεδα απλώνονται σε όλο το μήκος της ερήμου. Στο κέντρο ξεχωρίζει φυσικά ο ημικυκλικός προσωρινός οικισμός του Burning Man festival όπως αναφέραμε πιο πάνω. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος δήλωσε το εξής:

Το τέντωμα και η ανύψωση του φλοιού της Γης τα τελευταία 17 εκατομμύρια χρόνια οδήγησε σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο κοιλάδων και απόκρημνες οροσειρές μεταξύ βορρά και νότου, όπως αυτές που είναι ορατές με καφέ χρώμα γύρω από την αμμώδη περιοχή.

Το αποκορύφωμα του φεστιβάλ έχει να κάνει με το όνομα του, το “Burning Man”. Κατά την τελετή λήξης του φεστιβάλ γίνεται μια συμβολική καύση ενός μεγάλου ξύλινου ομοιώματος, που αναφέρεται ως “ο άνθρωπος”, που βρίσκεται στο νεκρό κέντρο αυτού του προσωρινού οικισμού.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!