Επιτέλους Μπορείτε να Καταγράψετε Βίντεο ενώ Παίζει Μουσική στο iPhone


Επιτέλους Μπορείτε να Καταγράψετε Βίντεο ενώ Παίζει Μουσική στο iPhone

Οι χρήστες iPhone που έχουν αναβαθμίσει σε iOS 18 μπορούν πλέον να απολαμβάνουν μια πολυαναμενόμενη λειτουργία: την δυνατότητα να καταγράψουν βίντεο ενώ παίζει μουσική.

Όπως ανέφερε το MacRumors, η νέα αυτή επιλογή επιτρέπει στη μουσική να συνεχίζει να παίζει ενώ τραβάτε βίντεο – κάτι που πολλοί χρήστες iPhone ζητούσαν εδώ και καιρό. Αν παίζετε μουσική από το ηχείο του iPhone, είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε ένα soundtrack στο βίντεο, αν και η ποιότητα του ήχου μπορεί να μην είναι ιδανική.

Πώς λειτουργούσε πριν το iOS 18

Στις παλαιότερες εκδόσεις του iOS, όταν ανοίγατε την εφαρμογή κάμερας και μεταβαίνατε στη λειτουργία βίντεο, οποιαδήποτε μουσική έπαιζε στο παρασκήνιο σταματούσε αμέσως, ακόμα κι αν χρησιμοποιούσατε ασύρματα ακουστικά. Παρόλο που μπορούσατε να καταγράψετε βίντεο με ήχο μέσω της λειτουργίας QuickTake (πατώντας παρατεταμένα το κουμπί του κλείστρου στη λειτουργία φωτογραφίας), το βίντεο περιοριζόταν σε ανάλυση 1440p, κάτι που περιόριζε την ποιότητα του.

Τι νέο φέρνει το iOS 18

Με την αναβάθμιση στο iOS 18, υπάρχει πλέον μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να συνεχίσετε την αναπαραγωγή ήχου ενώ τραβάτε βίντεο σε πλήρη ανάλυση 4K. Για να την ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  2. Πλοηγηθείτε στην ενότητα Κάμερα.
  3. Πατήστε στο Καταγραφή Ήχου.
  4. Ενεργοποιήστε την επιλογή Επιτρέψτε την Αναπαραγωγή Ήχου.

Μόλις ενεργοποιηθεί, το iPhone θα συνεχίσει να παίζει μουσική ενώ καταγράφετε βίντεο, επιτρέποντας στον ήχο να καταγράφεται μέσω του μικροφώνου του iPhone σε μονοφωνική μορφή. Ωστόσο, αν η μουσική παίζει μέσω ακουστικών, ο ήχος δεν θα καταγραφεί στο βίντεο.

Πότε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία

Αυτή η νέα λειτουργία διευκολύνει την καταγραφή βίντεο με συγχρονισμό χειλιών, χορευτικές κινήσεις ή γρήγορα στιγμιότυπα συγχρονισμένα με μουσική, χωρίς την ανάγκη επεξεργασίας μετά την εγγραφή. Αν και ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε ποιοτική μουσική παραμένει μέσω ειδικών εφαρμογών επεξεργασίας βίντεο, αυτή η λειτουργία θα σας εξοικονομήσει χρόνο αν θέλετε να καταγράψετε σύντομα κλιπ ή περιεχόμενο για τα social media.

Για όσους προτιμούν υψηλής ποιότητας επεξεργασία, θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε λογισμικά επεξεργασίας για να προσθέσετε μουσική ή αφήγηση. Ωστόσο, για γρήγορα και εύκολα βίντεο, ιδιαίτερα για κοινωνικά δίκτυα, αυτή η λειτουργία είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη.

Συμπέρασμα

Αν και η ποιότητα του ήχου ενδέχεται να μην είναι άριστη, η δυνατότητα καταγραφής βίντεο με ζωντανή μουσική στην εφαρμογή κάμερας του iPhone κάνει την καταγραφή αυθόρμητων στιγμιότυπων πιο βολική από ποτέ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

ios 18 iphone
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!