Meta: Έφαγε πρόστιμο 102 εκατομμυρίων δολαρίων γιατί αποθήκευε κωδικούς πρόσβασης!


Meta: Έφαγε πρόστιμο 102 εκατομμυρίων δολαρίων γιατί αποθήκευε κωδικούς πρόσβασης!

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας επέβαλε πρόστιμο 102 εκατομμυρίων δολαρίων στη Meta γιατί αποθήκευε κωδικούς πρόσβασης.

Καμπάνα στη Meta! Την παρασκευή που μας πέρασε, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας επέβαλε πρόστιμο 102 εκατομμυρίων δολαρίων στη Meta για παράνομη αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης ορισμένων χρηστών (χωρίς προστασία ή κρυπτογράφηση). Η απόφαση αυτή ήρθε ως επίλογος της έρευνας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 όταν η Meta δήλωσε ότι ορισμένοι κωδικοί πρόσβασης είχαν αποθηκευτεί κατά λάθος στο εσωτερικό της σύστημα σε μορφή κειμένου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν κρυπτογραφημένοι και ότι ήταν εφικτό οι εργαζόμενοι της να τους βρουν. Μιλάμε για κωδικούς χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αναπληρωτής επίτροπος της Ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων Graham Doyle, δήλωσε το εξής:

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε απλό κείμενο, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους κατάχρησης που προκύπτουν από άτομα που έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι κωδικοί πρόσβασης που εξετάζονται σε αυτήν την περίπτωση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, καθώς θα επέτρεπαν την πρόσβαση στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων των χρηστών.

Ενώ η εταιρία αναγνώρισε ότι έγινε αυτό το λάθος το 2019, δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση αυτή εμπλέκονταν έως και 600 εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης! Μερικοί από αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης μάλιστα είχαν αποθηκευτεί σε μια εύκολα αναγνώσιμη μορφή στους διακομιστές της εταιρείας ήδη από το 2012 και ήταν προσβάσιμοι σε πάνω από 20.000 υπαλλήλους του Facebook. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Meta είπε ότι η εταιρεία έλαβε άμεσα μέτρα για να διορθώσει το σφάλμα αυτό όταν το εντόπισε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ασφαλείας το 2019 και ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έγινε κατάχρηση των κωδικών πρόσβασης με οποιοδήποτε τρόπο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι τα πρόστιμα αυτά αποτελούν μέρος της ευρύτερης “καταστολής” των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών όσο αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων διαδραματίζει μεγάλο ρόλο ως επικεφαλής ρυθμιστικός φορέας προστασίας των προσωπικών δεδομένων για τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

lawsuit Meta social media

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!