Cosina: Ανακοινώθηκαν οι 2 νέοι φακοί Voigtlander APO-Lanthar 35mm f/2 και 50mm f/2!


Cosina: Ανακοινώθηκαν οι 2 νέοι φακοί Voigtlander APO-Lanthar 35mm f/2 και 50mm f/2!

Η Cosina λανσάρει τους 2 νέους φακούς Voigtlander APO-Lanthar 35mm f/2 και 50mm f/2 για συστήματα Nikon Z.

Οι δυο νέοι full-frame φακοί Voigtlander APO-Lanthar 35mm f/2 και 50mm f/2 (Mark II) έρχονται με ανανεωμένο σχεδιασμό και είναι χειροκίνητης εστίασης.

Cosina Voigtlander APO-Lanthar 35mm f/2 ASPH II

Ο νέος Voigtlander APO-Lanthar 35mm f/2 Mark II ζυγίζει 420 γραμμάρια, έχει μήκος 70.4mm και δέχεται φίλτρα 58mm. Είναι μεταλλικής κατασκευής και ενσωματώνει αποχρωματικό σχέδιο. Αποτελείται από 11 στοιχεία σε 9 ομάδες συμπεριλαμβανομένων 2 ασφαιρικών στοιχείων και 5 στοιχείων μερικής διασποράς (τα ονομάζει abnormal partial-dispersion) για την καταστολή χρωματικών εκτροπών και αντανακλάσεων. Διαθέτει διάφραγμα 12 λεπίδων με εύρος f/2-f/16 το οποίο ρυθμίζεται από εξωτερικό δακτύλιο (ο οποίος είναι στο εμπρός μέρος του φακού ενώ ο δακτύλιος εστίασης είναι στο πίσω του μέρος). Η ελάχιστη απόσταση εστίασης δεν αναφέρεται (στον παλιότερο είναι 35 εκατοστά), αλλά η εταιρία αναφέρει τη μέγιστη αναλογία μεγέθυνσης που είναι 1:4.47.

Cosina Voigtlander APO-Lanthar 50mm f/2 ASPH II

Σχετικά με τον δεύτερο φακό, ο νέος Voigtlander APO-Lanthar 50mm f/2 Mark II ζυγίζει 347 γραμμάρια, έχει μήκος 64.3mm και δέχεται φίλτρα 58mm. Είναι μεταλλικής κατασκευής και ενσωματώνει και αυτός αποχρωματικό σχέδιο. Αποτελείται από 10 στοιχεία σε 8 ομάδες συμπεριλαμβανομένων 2 στοιχείων μερικής διασποράς (τα ονομάζει abnormal partial-dispersion) και ενός ασφαιρικού στοιχείου για την καταστολή χρωματικών εκτροπών και αντανακλάσεων. Διαθέτει διάφραγμα 12 λεπίδων με εύρος f/2-f/16 το οποίο ρυθμίζεται από εξωτερικό δακτύλιο (ο οποίος είναι και εδώ στο εμπρός μέρος του φακού ενώ ο δακτύλιος εστίασης είναι στο πίσω του μέρος). Η ελάχιστη απόσταση εστίασης δεν αναφέρεται (στον παλιότερο είναι 45 εκατοστά), αλλά η εταιρία αναφέρει τη μέγιστη αναλογία μεγέθυνσης που είναι 1:6.46.

Ακολουθεί ένα δείγμα φωτογραφιών τραβηγμένων με τους νέους φακούς (Οι 5 πρώτες είναι με τον APO-Lanthar 35mm f/2 Aspherical II και οι υπόλοιπες με τον APO-Lanthar 50mm f/2 Aspherical II):

Οι 2 νέοι φακοί Voigtlander APO-Lanthar 35mm f/2 και 50mm f/2 Mark IΙ θα γίνουν διαθέσιμοι για συστήματα Nikon Z από Δεκέμβρη και Νοέμβρη αντίστοιχα στην τιμή των 890 δολαρίων ο καθένας. Δείτε περισσότερα για τον Voigtlander APO-Lanthar 35mm f/2 εδώ και για τον Voigtlander APO-Lanthar 50mm f/2 εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!