Google Lens: Φοβερή νέα λειτουργία σου βρίσκει τι βλέπεις σε ένα βίντεο που έχεις τραβήξει!


Google Lens: Φοβερή νέα λειτουργία σου βρίσκει τι βλέπεις σε ένα βίντεο που έχεις τραβήξει!

To Google Search επαναπροσδιορίζει συνεχώς τις δυνατότητές της, προσφέροντας στους χρήστες νέους τρόπους αναζήτησης, είτε μέσω πληκτρολόγησης, είτε με τη χρήση κάμερας, είτε ακόμη και μέσω φωνής ή μελωδιών.

Με την προσαρμογή των προηγμένων τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), η Google ενισχύει τις δυνατότητες της πλατφόρμας, προσφέροντας πιο ακριβή και πολυδιάστατα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Liz Reid, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Google Search, ανακοίνωσε μερικές από τις πιο σημαντικές ενημερώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, χρησιμοποιώντας το AI για να διευρυνθούν οι δυνατότητες της πλατφόρμας σε νέες κατευθύνσεις. Ακολουθούν οι κύριες ενημερώσεις που θα εφαρμοστούν παγκοσμίως το προσεχές διάστημα.

Νέοι τρόποι αναζήτησης μέσω εικόνας και φωνής

To Google Lens έχει αναδειχθεί ως βασικό εργαλείο αναζήτησης μέσω εικόνων, επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητούν με βάση όσα βλέπουν. Πλέον, οι δυνατότητες του Lens επεκτείνονται, αξιοποιώντας την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI), δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις για όσα βλέπουν μέσω της κάμεράς τους και να λαμβάνουν άμεσα απαντήσεις.

Η Google έχει παρατηρήσει αύξηση στη χρήση του Lens, κυρίως από νεαρούς χρήστες, και τώρα προσθέτει ακόμη πιο καινοτόμες λειτουργίες, που περιλαμβάνουν:

Ανάλυση βίντεο με το Lens

Τώρα οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το Lens για να κατανοήσουν το περιεχόμενο των βίντεο που καταγράφουν. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε σε ένα ενυδρείο και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ψάρια που βλέπετε, μπορείτε να τραβήξετε βίντεο και να ρωτήσετε το Lens για τα ψάρια, λαμβάνοντας AI Overview με πληροφορίες και συνδέσμους για περαιτέρω ανάγνωση.

Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στην εφαρμογή Google (Android και iOS) για χρήστες του Search Labs που είναι εγγεγραμμένοι στο πείραμα “Επισκόπηση AI και άλλα”, με υποστήριξη για ερωτήματα στα αγγλικά.

Φωνητική αναζήτηση στο Lens

Πλέον οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις φωνητικά ενώ χρησιμοποιούν την κάμερα του Lens. Απλώς κρατώντας το κουμπί του κλείστρου, μπορείτε να ρωτήσετε οτιδήποτε έχετε στο μυαλό σας, με τον ίδιο τρόπο που θα ρωτούσατε έναν φίλο σας για κάτι που βλέπετε.

Η φωνητική εισαγωγή για το Lens είναι πλέον διαθέσιμη παγκοσμίως στην εφαρμογή Google για Android και iOS, για ερωτήματα στα Αγγλικά.

Βελτιώσεις στο Lens για αγορές

Το Lens αναγνωρίζει προϊόντα με βάση φωτογραφίες που λαμβάνονται και προσφέρει πλέον πιο αναλυτικές πληροφορίες, όπως κριτικές, τιμές και διαθεσιμότητα σε διάφορους λιανοπωλητές. Με τη βοήθεια του Google Shopping Graph, που περιλαμβάνει δεδομένα για πάνω από 45 δισεκατομμύρια προϊόντα, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν ακριβώς το αντικείμενο που βλέπουν, και να προχωρούν σε αγορές άμεσα.

Αναγνώριση τραγουδιών με Circle to Search

Η λειτουργία Circle to Search επεκτείνεται και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναζητούν τραγούδια που ακούν σε βίντεο, ταινίες ή ιστότοπους, χωρίς να αλλάζουν εφαρμογή. Αυτή η δυνατότητα είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 150 εκατομμύρια συσκευές Android.

Σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης οργανωμένες με AI

Η Google έχει εισάγει τη δυνατότητα οργάνωσης των αποτελεσμάτων αναζήτησης με τη βοήθεια της AI, καθιστώντας πιο εύκολη την ανακάλυψη μιας ευρύτερης γκάμας περιεχομένου. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε αναζητήσεις που μπορεί να έχουν ανοιχτές απαντήσεις, όπως η εύρεση συνταγών ή ιδεών για γεύματα. Τα οργανωμένα αποτελέσματα προσφέρουν σχετικό περιεχόμενο από όλο τον ιστό, όπως άρθρα, βίντεο, και συζητήσεις από φόρουμ, σε μια ενιαία σελίδα.

Σύνδεση με το καλύτερο περιεχόμενο του ιστού

Η Google έχει επίσης αναβαθμίσει τα AI Overviews, προσθέτοντας ευδιάκριτους συνδέσμους προς ιστοσελίδες που παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες. Οι χρήστες μπορούν να ανατρέχουν σε αυτές τις σελίδες άμεσα από τα Overviews, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα σε σχετικούς ιστότοπους.

Επιπλέον, η Google έχει δοκιμάσει και την εισαγωγή διαφημίσεων μέσα στα AI Overviews για σχετικές αναζητήσεις. Αυτές οι διαφημίσεις έχουν λάβει θετικά σχόλια, καθώς βοηθούν τους χρήστες να συνδέονται άμεσα με επιχειρήσεις και προϊόντα.

Συμπέρασμα

Με τις νέες ενημερώσεις, η Google Search επεκτείνει σημαντικά τους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες, είτε μέσω κειμένου, φωνής, εικόνων ή ακόμη και ήχων. Η ενσωμάτωση της AI συνεχίζει να εξελίσσει την εμπειρία αναζήτησης, προσφέροντας πιο ακριβή και εξατομικευμένα αποτελέσματα, και καθιστώντας την αναζήτηση πιο γρήγορη και ευχάριστη για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Google Google Lens
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!