pttl.gr

Η Κίνα Υποχρεώνει το Περιεχόμενο που Έχει Γίνει με AI να Φέρει Σαφή Επισήμανση

Η Κίνα προτείνει νέους αυστηρούς κανονισμούς για το περιεχόμενο που παράγεται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης (AI), με στόχο να είναι σαφώς επισημασμένο και να περιλαμβάνει ενσωματωμένα μεταδεδομένα.

Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (Cyberspace Administration of China) αποκάλυψε το σχέδιο αυτό το Σαββατοκύριακο, το οποίο συστήνει όλα τα AI-παραγόμενα περιεχόμενα, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, βίντεο και ήχου, να φέρουν σαφείς επισήμανσεις, ακόμα και πολλαπλές. Για παράδειγμα, τα AI-παραγόμενα βίντεο θα πρέπει να περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις στην αρχή, στο τέλος, αλλά και σε «κατάλληλα» χρονικά σημεία κατά τη διάρκεια του κλιπ.

Ποιους Αφορούν οι Κανονισμοί

Αν οι κανονισμοί υιοθετηθούν, θα ισχύουν για εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, εκπαιδευτικά και επιστημονικά ιδρύματα, πολιτιστικούς οργανισμούς, καθώς και για τους καθημερινούς χρήστες του διαδικτύου. Οι χρήστες των εργαλείων AI θα είναι υποχρεωμένοι να ταυτοποιούνται, ενώ η χρήση τους θα καταγράφεται για έξι μήνες.

Εκτός από τα ορατά watermarks, οι εταιρείες και οι χρήστες θα πρέπει να ενσωματώνουν μεταδεδομένα στα αρχεία που παράγονται από AI. Αν απουσιάζουν τα μεταδεδομένα, οι τεχνολογικές εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να αναλύουν το περιεχόμενο και, αν υποπτεύονται ότι έχει δημιουργηθεί από AI, θα πρέπει να το επισημαίνουν ανάλογα.

Επιπτώσεις για Μη Συμμόρφωση

Όσοι δεν συμμορφώνονται με αυτούς τους κανονισμούς, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρές κυρώσεις. Παρά το γεγονός ότι οι κανονισμοί βρίσκονται ακόμα σε στάδιο διαβούλευσης, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας σπάνια κάνουν αλλαγές αφού δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις. Όπως σχολιάζει το The Register, αυτοί είναι πιθανότατα οι κανονισμοί που το Πεκίνο θέλει να εφαρμόσει για την τεχνητή νοημοσύνη.

Στόχοι και Οφέλη του Συστήματος Επισήμανσης

Η Zhang Linghan, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πολιτικών Επιστημών και Δικαίου της Κίνας, δήλωσε στην εφημερίδα People’s Daily ότι το «σύστημα επισήμανσης θα ενισχύσει τις δυνατότητες διακυβέρνησης του περιεχομένου που παράγεται με AI, θα μειώσει την παραγωγή παραπληροφόρησης, θα αποτρέψει τη μόλυνση των μελλοντικών σετ δεδομένων εκπαίδευσης και θα προωθήσει ένα υγιές οικοσύστημα κυβερνοπληροφόρησης».

Ένας δικηγόρος από το Πεκίνο, ειδικός στις συναλλαγές πνευματικής ιδιοκτησίας, πρόσθεσε ότι αυτή η πρωτοβουλία σηματοδοτεί μια νέα φάση αυστηρής ρύθμισης και υψηλών προτύπων συμμόρφωσης στον τομέα των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

Κανονισμοί για την AI σε Παγκόσμιο Επίπεδο

Οι κανονισμοί για την τεχνητή νοημοσύνη βρίσκονται στην ατζέντα πολλών χωρών παγκοσμίως το 2024. Τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως οι Adobe, OpenAI και Microsoft, στηρίζουν ένα νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια που απαιτεί σαφή επισήμανση του περιεχομένου που παράγεται με AI. Επιπλέον, χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν την πρώτη διεθνή συνθήκη για να διασφαλίσουν ότι τα συστήματα AI θα είναι συμβατά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

Exit mobile version