Google Maps: Ένας άνδρας ίσως ανακάλυψε τοποθεσία συντριβής αρχαίου αστεροειδούς!


Google Maps: Ένας άνδρας ίσως ανακάλυψε τοποθεσία συντριβής αρχαίου αστεροειδούς!

Ένας άνδρας μπορεί να ανακάλυψε τυχαία σημείο πρόσκρουσης ενός αρχαίου αστεροειδούς κατά την περιήγηση του στο Google Maps.

Το Google Maps έχει γίνει ένα αναπόσπαστο εργαλείο σήμερα και προσφέρει κάθε είδους πληροφορία για οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και μάλιστα με εικόνες και βίντεο. Προσφέρεται φυσικά και για οργάνωση ταξιδιών, πεζοποριών κλπ, καθότι μπορεί κανείς να δει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για ένα μέρος (μονοπάτια, βαθμό δυσκολίας, υψόμετρο κλπ) ώστε να σχεδιάσει αποτελεσματικά την εξόρμηση του. Καθώς σχεδίαζε λοιπόν ένα ταξίδι για κάμπινγκ στην περιοχή Côte-Nord στο Quebec του Καναδά, ο Joël Lapointe βρήκε μια σπάνια και ιδιαίτερα ασυνήθιστη δομή στο Google Maps που από ψηλά μοιάζει με δομή φαραγγιού:

Το μέρος στο χάρτη: https://www.google.com/maps/@51.041394,-64.650561,154006m/data=!3m1!1e3?hl=en&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkwOC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Ο Καναδός Joël Lapointe ενδεχομένως να ανακάλυψε κάτι συνταρακτικό την ώρα που κοιτούσε τις λεπτομέρειες στο Google Maps! Την ώρα που κοιτούσε την περιοχή Côte-Nord, έπεσε πάνω σε έναν μυστηριώδη σφαιρικό λάκκο που βρισκόταν περίπου 15 χιλιόμετρα κατά μήκος της λίμνης Marsal που βρίσκεται γύρω. Σύμφωνα με το CBC, ο Lapointe ένιωσε ότι υπήρχε κάτι το “ύποπτο” σχετικά με την καμπύλη αυτού του λάκκου που μόλις είχε εντοπίσει στο Google Maps.

Τελικά, ο Lapointe αποφάσισε να επικοινωνήσει με επαγγελματίες ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου του γεωφυσικού Pierre Rochette του οργανισμού Centre de recherche en géosciences de l’environnement (CEREGE) από το Aix-en-Provence της Γαλλίας, προκειμένου να αναγνωρίσει το σημείο. Πολλές φορές έχουμε ακούσει από ανθρώπους να ανακαλύπτουν “ασυνήθιστες” δομές που εντοπίζουν στους Χάρτες, αλλά συχνά αποδεικνύονται ασήμαντες, ενώ άλλες φορές έχουν φουντώσει ως σενάρια συνωμοσίας που τελικά καταρρίφθηκαν (εντοπισμός δήθεν σημείων με εξωγήινα σκάφη, η “περίεργα” καταφύγια, εξελιγμένη άγνωστη τεχνολογία και άλλα).

Οι ειδικοί όμως αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο εύρημα μπορεί και να είναι ένα σημείο όπου κάποιος αρχαίος αστεροειδής προσέκρουσε στο έδαφος σχηματίζοντας στη συνέχεια αυτή τη δομή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο “ύποπτος” αυτός λάκκος μπορεί να είναι ένας τεράστιος κρατήρας που δημιουργήθηκε από έναν αρχαίο μετεωρίτη ο οποίος έπεσε στη Γη. Σύμφωνα με τη NASA, ένας κρατήρας πρόσκρουσης σχηματίζεται όταν ένα αντικείμενο όπως ένας αστεροειδής ή ένας μετεωρίτης πέφτει στην επιφάνεια ενός μεγαλύτερου στερεού αντικειμένου όπως ένας πλανήτης ή ένα φεγγάρι. Μερικοί κρατήρες μπορεί να χρονολογούνται εκατομμύρια ή και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πίσω.

Ερευνητές που έχουν πάρει δείγματα από το μέρος αυτό αναφέρουν ότι περιέχουν ζιρκόνιο, ένα ανθεκτικό ορυκτό (μέταλλο) που αλλάζει υπό τη δύναμη μιας πρόσκρουσης. Παρόλο που τα στοιχεία έδειχναν ότι ο κρατήρας δημιουργήθηκε από έναν αρχαίο διαστημικό βράχο, οι ειδικοί προτείνουν να περιμένουμε τα αποτελέσματα όλων των εργαστηριακών δοκιμών και αναλύσεων πριν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πρόσκρουση αρχαίου αστεροειδή. Πάντως, αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα είναι αρκετά σημαντικό, καθότι ο τελευταίος μετεωρίτης που ανακαλύφθηκε σε τέτοιο μέγεθος και έπεσε στη Γη βρέθηκε το 2013.

Εκτός των άλλων, ο καθηγητής επιστημών της γης στο Western University του Καναδά Gordon Osinski, λέει ότι ο λάκκος αυτός κάλλιστα θα μπορούσε να είναι σημείο συντριβής μετεωρίτη και ότι τέτοιες ανακαλύψεις είναι εξαιρετικά σπάνιες στους Χάρτες της Google (άλλα όχι απίθανες).

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Google Google Maps
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!