You are what you Eat: Φωτογράφος μήνυσε το Netflix επειδή χρησιμοποίησε εικόνες του στο ντοκιμαντέρ!


You are what you Eat: Φωτογράφος μήνυσε το Netflix επειδή χρησιμοποίησε εικόνες του στο ντοκιμαντέρ!

Ο φωτογράφος Corin Smith μηνύει το Netflix επειδή χρησιμοποίησε εικόνες και βίντεο του από ιχθυοκαλλιέργειες στο ντοκιμαντέρ “You Are What You Eat”.

Το έχετε δει; Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ: Τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής μελέτης του Stanford Medicine, που αποτυπώθηκε στο ντοκιμαντέρ του Netflix “You Are What You Eat: A Twin Experiment”, έδειξαν ότι η χορτοφαγική διατροφή δεν είναι απλώς η καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον αλλά και εξαιρετική και για την υγεία της καρδιάς. Οι ερευνητές μελέτησαν 22 ζεύγη υγιών πανομοιότυπων διδύμων για να ελέγξουν τις γενετικές διαφορές, την ανατροφή και τις διαφορές στον τρόπο ζωής και χώρισαν τους δίδυμους σε δύο ομάδες. Και στις δύο ομάδες δόθηκαν προγράμματα υγιεινής διατροφής που περιείχαν λαχανικά, όσπρια, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Η μόνη διαφορά ήταν ότι ένας από κάθε σετ δίδυμων κατανάλωνε μια υγιεινή ποσότητα κρέατος, ενώ η διατροφή του άλλου ήταν αυστηρά φυτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ο φωτογράφος και βιντεογράφος Corin Smith μηνύει το Netflix ισχυριζόμενος ότι η υπηρεσία χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες και τα βίντεο του από την εκτροφή σολομού τόσο στη σειρά όσο και στο διαφημιστικό υλικό της χωρίς την έγκρισή του. Ο Smith υπέβαλε αγωγή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατά του Netflix αλλά και της Oceanic Preservation Society (OPS) που παρήγαγε τη σειρά αυτή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ την περασμένη Πέμπτη. Τα παρακάτω drone πλάνα από φάρμες σολομού του Smith χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά “You Are What You Eat”:

Ο φωτογράφος ισχυρίζεται ότι το Netflix και η OPS άντλησαν υλικό παράνομα από τη δουλειά του για να απεικονίσουν τις περιβαλλοντικές και διατροφικές βλάβες της εκτροφής σολομού σε ανοιχτό κλουβί σε υδάτινες οδούς. Ο Smith καταγράφει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της εκτροφής σολομού σε ανοιχτό κλουβί στις φωτογραφίες του και στα drone πλάνα του εδώ και αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με το Law.com, ο Smith επικοινώνησε τόσο με την OPS όσο και με το Netflix σχετικά με τη χρήση των εικόνων και των βίντεο του που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Η OPS φέρεται να είπε στον Smith ότι τα βίντεο είχαν ήδη λάβει άδεια από τον ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων Don Staniford. Ο Smith είχε παραχωρήσει προηγουμένως στον Staniford την άδεια να προβάλλει τα βίντεο του στο κανάλι του Staniford στο YouTube, όπου η OPS είχε πρόσβαση στο περιεχόμενο. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία ο φωτογράφος ποτέ δεν εξουσιοδότησε ή εκχώρησε κανενός είδους περαιτέρω δικαίωμα στον Staniford για το υλικό του. Ο Smith ζητά αποζημίωση και παραίτηση του Netflix από τα κέρδη της σειράς. Το Netflix και η OPS δεν έχουν απαντήσει ακόμη σε αυτά. Η υπόθεση συνεχίζεται και λογικά θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Documentary NetFlix

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!