pttl.gr

Φωτογράφος κέρδισε σε διαγωνισμό AI με πραγματική φωτογραφία!

Ο φωτογράφος Miles Astray αποκλείστηκε από διαγωνισμό φωτογραφίας AI όταν κέρδισε με πραγματική φωτογραφία.

Θυμάστε πέρυσι την υπόθεση ενός φωτογράφου που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στα Sony World Photography Awards με AI εικόνα του, με τίτλο PSEUDOMNESIA | The Electrician; Δείτε εδώ περισσότερα για αυτό. Τώρα έχουμε το αντίστροφο. Φωτογράφος κέρδισε σε διαγωνισμό AI φωτογραφίας με πραγματική δική του φωτογραφία! Ο Miles Astray συμμετείχε με μια πραγματική φωτογραφία ενός φλαμίνγκο στην κατηγορία AI των βραβείων έγχρωμης φωτογραφίας 1839 Color Photography Awards. Δείτε τη φωτογραφία του Miles Astray παρακάτω με τίτλο “Flamingone”:

Ο Astray δήλωσε το εξής:

Ήθελα να δείξω ότι η φύση μπορεί ακόμα να νικήσει μια μηχανή λογισμικού και ότι υπάρχει ακόμα αξία στην πραγματική δουλειά από πραγματικούς δημιουργούς. Αφού είδα πρόσφατες περιπτώσεις εικόνων που δημιουργήθηκαν από AI να νικούν τις πραγματικές φωτογραφίες σε διαγωνισμούς, άρχισα να σκέφτομαι δημιουργικά υποβάλλοντας μια πραγματική φωτογραφία σε διαγωνισμό AI ώστε να αντιστρέψω αυτή την τάση.

Η εικόνα του κέρδισε το βραβείο People’s Vote και της κρητικής επιτροπής (Jury Award) στην κατηγορία Τεχνητής Νοημοσύνης των Βραβείων 1839 Color Photography Awards. Ωστόσο, η συμμετοχή του ακυρώθηκε και αποκλείστηκε από το συγκεκριμένο διαγωνισμό με την εικόνα του να διαγράφεται και από το site του 1839 Color Photography Awards.

Είναι η πρώτη φορά που αληθινή φωτογραφία κέρδισε βραβείο σε διαγωνισμό τεχνητής νοημοσύνης. Ο Astray λέει ότι η εικόνα του με το φλαμίνγκο που έχει το κεφάλι κρυμμένο ενέπνευσε έντονες συζητήσεις για τους ρόλους της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο της τέχνης αλλά και γενικότερα. Η εικόνα του μπέρδεψε τους θεατές και τους κριτές (αρχικά) λόγω της ιδιαίτερης στάσης του φλαμίνγκο με το κεφάλι του να είναι κρυμμένο. Αυτό ήταν και το ζητούμενο σύμφωνα με τον φωτογράφο. Προφανώς, το πέτυχε!

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη ικανή να δημιουργεί εικόνες, ήχους και βίντεο που δεν μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε από το πραγματικό περιεχόμενο. Αυτό εγείρει ηθικές ανησυχίες, όπως ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης σχετικά με τις ψεύτικες ειδήσεις και τις δυνατότητές της να αντικαταστήσει το ανθρώπινο δυναμικό και το πραγματικό περιεχόμενο.

Χαίρομαι που βλέπω ότι αυτό το πείραμα επιβεβαίωσε την υπόθεσή μου. Ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φανταστικό και δημιουργικό από την ίδια τη Μητέρα Φύση. Δεν δαιμονοποιώ τη νέα τεχνολογία, καθότι αντιλαμβάνομαι τις δυνατότητές της. Αλλά αυτή τη στιγμή βλέπω τους περιορισμούς και τους κινδύνους της ακόμη πιο ξεκάθαρα.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

Exit mobile version