Θαλάσσια λιοντάρια με κάμερες χαρτογραφούν τον βυθό!


Θαλάσσια λιοντάρια με κάμερες χαρτογραφούν τον βυθό!

Ερευνητές τοποθέτησαν κάμερες σε θαλάσσια λιοντάρια σε μια προσπάθεια χαρτογράφησης άγνωστων θαλάσσιων οικοσυστημάτων στην Αυστραλία.

Τα θαλάσσια λιοντάρια σε ρόλο εξερευνητή! Βίντεο που καταγράφηκαν από θαλάσσια λιοντάρια που εξοπλίστηκαν με κάμερες επέτρεψε τη χαρτογράφηση ανεξερεύνητων περιοχών του αυστραλιανού βυθού. Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να λύσει τα χέρια των ωκεανογράφων σε περιπτώσεις που οι έρευνες με ρομποτικά υποβρύχια είναι πολύ ακριβές ή τεχνικά δύσκολες. Η ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Νότιας Αυστραλίας και Ανάπτυξης τοποθέτησε κάμερες και μονάδες GPS σε 8 θηλυκά θαλάσσια λιοντάρια στο Olive Island και το Seal Bay στη Νότια Αυστραλία τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Αύγουστο του 2023.

Είναι γεγονός ότι ο βυθός των ωκεανών έχει εξερευνηθεί ελάχιστα και οι γνώσεις των επιστημόνων είναι αποσπασματικές. Οι εικόνες της ομάδας αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές της ζωής του θαλάσσιου λιονταριού της Αυστραλίας που είναι απειλούμενο είδος το οποίο περνά πολλές μέρες στη θάλασσα αναζητώντας τροφή στα νερά της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας. Από αυτή τη διαδικασία συγκεντρώθηκαν συνολικά 89 ώρες από πλάνα και βοήθησαν τους επιστήμονες να χαρτογραφήσουν 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του βυθού. Τα δεδομένα προσέφεραν επίσης πολύτιμες πληροφορίες για τα θαλάσσια λιοντάρια, τα οποία αρκετές φορές κατεβαίνουν στον βυθό.

Τα πλάνα αποκάλυψαν ότι τα αυστραλιανά θαλάσσια λιοντάρια χρησιμοποιούν εξειδικευμένες στρατηγικές όπως ανατροπή βράχων, στήσιμο ενέδρας σε θηράματα και τακτικές κυνηγιού, προκειμένου να αιχμαλωτίσουν μια ποικιλία θηραμάτων όπως ψάρια, σαλάχια, καρχαρίες (!) και διάφορα είδη κεφαλόποδων. Τα βίντεο αυτά αποκάλυψαν επίσης σημαντικές πληροφορίες για το πώς αλληλεπιδρούν οι μητέρες θαλάσσιων λιονταριών με τα μικρά τους. Όλα αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά καθότι ο αριθμός των αυστραλιανών θαλάσσιων λιονταριών έχει μειωθεί κατά 60% τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 10.000 από αυτά απλωμένα σε 80 περιοχές αναπαραγωγής κατά μήκος της νότιας και δυτικής ακτής της Αυστραλίας.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!