Η DxO Mark λέει ότι ο νέος Sigma 18-200mm είναι καλύτερος του αντίστοιχου φακού της Canon


Η DxO Mark λέει ότι ο νέος Sigma 18-200mm είναι καλύτερος του αντίστοιχου φακού της Canon

Η γνωστή ιστοσελίδα πέρασε από τα τεστ της τον νέο φακό Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM, στην έκδοση του για Canon μηχανές και τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα.

Ο νέος φακός της ιαπωνικής εταιρείας φαίνεται ότι ξεπερνάει στα σημεία τον ανταγωνισμό, όπως τον Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical Macro, αλλά και τον αντίστοιχο φακό της Canon, Canon EF-S 18-200mm f3.5-5.6 IS. Ποιο σημαντική βελτίωση είναι η μεγαλύτερη οξύτητα στα μεγάλα εστιακά μήκη, με απώλειες όμως στην ποιότητα του ευρυγώνιου εστιακού μήκους.

Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο της Sigma ο νέος 18-200mm έχει ελάχιστες βελτιώσεις.

Διαβάστε το αναλυτικό Review της DxO Mark εδώ.

Ποιον φακό θα αγοράζατε ως ένα all around φακό, ανάμεσα στους Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM C, Canon EF-S 18-200mm f3.5-5.6 IS C, Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical [IF] Macro;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon DxO Mark Lenses Sigma Sigma Lenses

Πηγή:

DxO Mark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    Νομιζω πως η DxO εχει κυρηξει πολεμο με την Canon!…

    • #
      1

      πραγματικά ένα καλό λόγο ρε παιδί μου! άνθρωποι είναι και αυτοί!

    • #
      1

      Συμφωνώ. Οι τύποι είναι anti-canon μέχρι το κόκαλο. Πάντως σαν κάτοχος του canon 18-200is και έχοντας δει δείγματα των παλαιότερων sigma 18-200, 18-250 έχω να πω ότι ο canon 18-200 ήταν καλύτερος στα περισσότερα θέματα (οξύτητα, φωτεινότητα) εκτός παραμόρφωσης στα 18mm. Δεν ξέρω αν βελτιώθηκε στην τελευταία εκδοχή του ο sigma αλλά είμαι επιφυλακτικός.
      Το DxO προσπαθεί όλα να τα κάνει αριθμούς (έχει πολύ πλάκα με τους αισθητήρες που αξιολογεί) αλλα λέει συχνά ανοησίες.
      ΥΓ. οι sigma συχνότερα από άλλες εταιρίες έχουν σοβαρό πρόβλημα “διαφορετικής ποιότητας” ανά κομμάτι (απόκλιση). Είναι τι θα σου τύχει. Σταθερή ποιότητα δεν έχουν “σταθερή ποιότητα”. Σε αυτό να κοιτάξουν να βελτιωθούν.

  • #
    1

    Η Sigma τελευταία έχει αρχίσει και βγαζει διαμάντια

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!