Δείτε την καινούργια εντυπωσιακή έδρα της Nikon στο Τόκιο!


Δείτε την καινούργια εντυπωσιακή έδρα της Nikon στο Τόκιο!

Η Nikon ανακοίνωσε ότι η σύγχρονη νέα παγκόσμια έδρα της εταιρίας στο Τόκιο έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Τα κεντρικά (εταιρικά) γραφεία της Nikon είναι έτοιμα και εντυπωσιάζουν! Η κατασκευή των νέων παγκόσμιων κεντρικών γραφείων και κέντρου καινοτομίας της Nikon ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 και μόλις ολοκληρώθηκαν. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας αναμένεται να μετακομίσουν επίσημα στη νέα τους έδρα στο Nishioi του Shinagawa-Ku στο Τόκιο στις 29 Ιουλίου 2024. Τα νέα κεντρικά γραφεία της Nikon στεγάζονται σε 6 ορόφους σε ένα χώρο περίπου 42.000 τετραγωνικών μέτρων. Η εταιρία που ανάλαβε την κατασκευή είναι η Hazama Ando Corporation, ενώ υπεύθυνη για την αρχιτεκτονική είναι η Mitsubishi Jisho Design Inc. Δείτε την είσοδο της νέας έδρας της Nikon:

Μέχρι τώρα, η Nikon διατηρούσε τα κεντρικά γραφεία της στο Konan της περιφέρειας Minato-Ku του Τόκιο για πάνω από έναν αιώνα. Τα σχέδιά της για την κατασκευή της νέας έδρας στο Τόκιο είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο του 2021. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της, η εταιρεία ήθελε να ξεκινήσουν τα έργα το καλοκαίρι του 2022 με σκοπό να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2024 και οι εργαζόμενοι να μετακομίσουν αυτό το καλοκαίρι. Ο στόχος έχει επιτευχθεί στο ακέραιο, ενώ οι σύγχρονες εγκαταστάσεις εντυπωσιάζουν. Δείτε μια μεγάλη αμφιθεατρική αίθουσα με μια τεράστια εντυπωσιακή οθόνη:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Nikon είχε φιλόδοξους στόχους σχετικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα όσο αφορά τη νέα έδρα της η οποία διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη εξωτερική πρόσοψη με ηλιακή θωράκιση για μείωση της ενέργειας που απαιτείται για την ψύξη, ενώ παράλληλα προωθεί τον φυσικό εξαερισμό του χώρου και επιπλέον επιτρέπει άφθονο ηλιακό φως να εισέρχεται στους χώρους εργασίας. Το κτίριο διαθέτει επίσης ένα σύγχρονο σύστημα κλιματισμού μεταβλητού όγκου αέρα (Variable Air Volume: VAV). Τα συστήματα Μεταβλητού Όγκου Αέρα (VAV) αποτελούν την πλέον αποδοτική (σε ενέργεια) μέθοδο διατήρησης των συνθηκών περιβάλλοντος του κτιρίου.

Ο συνδυασμός αυτών των συστημάτων μειώνει σημαντικά τη χρήση ενέργειας σε όλο το κτίριο, το οποίο έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία 6 αστέρων στο σύστημα BELS, ένα σύστημα που υποδεικνύει την απόδοση εξοικονόμησης ενέργειας των κτιρίων. Η Nikon έχει επίσης στόχο να δημιουργήσει ανανεώσιμη ενέργεια με ένα σύστημα παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Η νέα έδρα της εταιρίας πάντως έχει σχεδιαστεί με υψηλή αισθητική εκτός του θέματος της βιωσιμότητας. Περιλαμβάνει όμορφες βεράντες και συστήματα φωτισμού, σχεδίαση χώρων με τζάμι και ξύλο αλλά και πλούσιο φωτισμό με όμορφη αρχιτεκτονική σχεδίαση.

Σύμφωνα με τη Nikon, οι χώροι εργαστηρίου για κάθε επιχειρηματική μονάδα ενοποιούνται σε έναν όροφο όπου κάθε όροφος διαθέτει άφθονο κοινόχρηστο χώρο για να ενθαρρύνει την επικοινωνία μεταξύ ατόμων του ίδιου ορόφου αλλά και διαφορετικών τμημάτων.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nikon

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!