Camera Trap: Δείτε ένα πανέμορφο πούμα με φόντο το Los Angeles!


Camera Trap: Δείτε ένα πανέμορφο πούμα με φόντο το Los Angeles!

Μια φωτογράφος απαθανάτισε εντυπωσιακό πούμα στους λόφους Verdugo (ΗΠΑ), με φόντο το κέντρο του Los Angeles.

Αυτό το εγχείρημα το πέτυχε η φωτογράφος Johanna Turner με την τεχνική της “παγίδας” (camera trap). Πρόκειται για μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή συνδεδεμένη με έναν αισθητήρα υπερύθρων ο οποίος ανιχνεύει αντικείμενα που κινούνται όπως τα ζώα. Όταν ένα ζώο περνά δίπλα από τον αισθητήρα, προκαλεί την ενεργοποίηση της κάμερας για φωτογραφία ή βίντεο το οποίο εγγράφεται στην κάρτα μνήμης για μελλοντική ανάκτηση. Η φωτογράφος έστησε την “παγίδα” της στους λόφους Verdugo με φόντο το “αστραφτερό” κέντρο του Los Angeles. Από εκεί πέρασε ένα πανέμορφο πούμα το οποίο καταγράφηκε πεντακάθαρα! Η λήψη έγινε με ταχύτητα 1/40s, διάφραγμα f/7.1 και ISO 1600.

Το πούμα ή αλλιώς cougar ή λιοντάρι της Αμερικής, είναι αιλουροειδές θηλαστικό που ζει σ’ όλη την Αμερική από το δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγονίας. Μπορεί να ζήσει άνετα στα βουνά, στους βάλτους, στις σαβάνες και στα δάση ακόμα και σε υψόμετρο 4.000 μέτρων. Η φωτογράφος δήλωσε το εξής:

Χρησιμοποιώ camera traps στο βουνό Verdugos για πάνω από 10 χρόνια. Εκεί εντόπισα ένα ζευγάρι ορεινών λιονταριών μεταξύ 2010 και 2021, αλλά από τότε έχουν πεθάνει και τα δύο. Με γοήτευσε η σκέψη ότι ένα άλλο λιοντάρι θα έβρισκε τρόπο να περάσει από το συγκεκριμένο χώρο, έτσι άφησα μερικές κάμερες επάνω.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτό το σημείο, η Turner έχει απαθανατίσει πεντακάθαρα και άλλα εντυπωσιακά ζώα όπως ελάφια διαφόρων ηλικιών και τύπων και κογιότ:

3 μικρά θυληκά ελάφια στο ίδιο σημείο, λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Ένα κογιότ την ώρα που πηδάει στον αέρα!

Είναι ένα όμορφο μέρος και όλη η άγρια ​​ζωή που έχω δει εκεί εδώ και πολλά χρόνια μου έχει χαρίσει μερικές υπέροχες εικόνες. Αλλά αυτό το λιοντάρι του βουνού σημαίνει πολύ περισσότερα για εμένα προσωπικά αλλά είναι σημαντική καταγραφή και για τις προσπάθειες διατήρησης του είδους.

Η Turner χρησιμοποίησε μια Canon 6D με προσαρτημένο φακό 17-40mm, ενώ για φωτισμό χρησιμοποίησε 2 Nikon speedlights (φλας) τοποθεετημένα εκτός κάμερας για να φωτίζουν το σημείο που περνούν τα ζώα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά ώστε να μην υπάρχει motion blur όταν αυτά περνούν γρήγορα.

Τι γίνεται όμως με τον εξοπλισμό που είναι μόνος του στο βουνό; Η Turner λέει ότι δεν ανησυχεί μήπως της κλέψουν την κάμερα της επειδή είναι “κλειδωμένη” με ασφάλεια σε έναν μεταλλικό στύλο και βρίσκεται σε ένα σχετικά δύσβατο μονοπάτι ζώων που δεν είναι καλό για πεζοπορία, οπότε δεν περνάνε ούτως η άλλως αρκετοί άνθρωποι από εκεί.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες τέτοιες φώτο με άγρια ζωή να “παγιδεύεται” στον φακό της Turner, μπορείτε να την ακολουθήσετε εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!